Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

NOM-project in woonwijk Quatrebras

Eind 2020 gaf vastgoedontwikkelaar AM het startsein voor de realisatie van een grootschalig NOM (nul op de meter)-project in de toekomstbestendige woonwijk Park Quatrebras in Badhoevedorp. Quatrebras is wonen in een dorpse omgeving vol groen, nabij water en het vernieuwde centrum van Badhoevedorp. Het einddoel van dit project is om 550 energieneutrale woningen te realiseren.

Totaaloplossing voor de klant

Totaalinstallateur Klomp, partner voor verduurzamen en techniek, koos voor de volgende producten van DYKA:

  • de energiezuinige luchtbehandelingssystemen DYKA AIR
  • PVC riolering
  • Henco leidingsystemen voor het drinkwater

“Omdat alle installaties prefab worden aangeleverd, wordt materiaalverlies geminimaliseerd. Dit draagt bij aan de duurzaamheidsambitie van de opdrachtgever”, vertelt John Bonarius, accountmanager van DYKA. Aangezien DYKA ook diverse leidingsystemen in prefab aanbiedt, heeft u maar één partner nodig voor uw leidingen. Ook denken we graag mee bij het ontwerp en uitvoering van prefab installaties.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord met DYKA AIR

Een goede luchtdichtheid van ventilatiekanalen is van groot belang. Lucht transporteren door een kanalensysteem kost namelijk energie. Luchtkanalen zijn nooit volledig luchtdicht. De mate van lekverliezen tijdens luchttransport wordt aangegeven door de luchtdichtheidsklasse. Dit wordt uitgedrukt in de klasse A, B, C en D. Klasse D is het meest luchtdicht met als gevolg dat deze tot 3 keer minder lekverliezen biedt dan klasse C.

Het DYKA AIR systeem is onafhankelijk getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 en is het enige ventilatiekanalensysteem dat binnen luchtdichtheidsklasse D valt. DYKA AIR is daarmee de duurzaamste keuze voor woningventilatie. Daarnaast heeft DYKA AIR ook het DUBOkeur®. DUBOkeur is hét keurmerk voor duurzame producten. Zo dragen we als DYKA een steentje bij aan de energieneutrale woningen bij dit project.

Klomp BV

Klomp biedt totaaloplossingen op het gebied van energie, daktechniek, installatietechniek, beheer en onderhoud. Met alle specialisaties onder één dak is Klomp een fullservice partner; multi-inzetbaar van advies en ontwerp tot installatie en onderhoud. Klomp levert leef- en werkcomfort met innovatieve verduurzaming van huishoudens en bedrijven als speerpunt. Meer weten over Klomp BV? Lees dan hier verder. 

Meer over Quatrebras? Lees hier alles over het project.