Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Zuidberg investeert in constructieve toekomst

De Zuidberg-bedrijven bestaan uit 4 moderne hightech productiebedrijven (Zuidberg Frontline Systems, Zuidberg Transmissions, Zuidberg Tracks en Zuidberg Staalservice) met elk hun eigen specialisme. Omdat de Zuidberg-bedrijven op één locatie zijn ondergebracht zijn de lijnen letterlijk en figuurlijk zeer kort. Hierdoor kan de opgebouwde knowhow gemakkelijk gedeeld worden tussen de verschillende bedrijven, dit leidt uiteindelijk tot de onderscheidende kwaliteit van ieder Zuidberg-product.

Zuidberg Staalservice B.V. ontwikkelt, produceert en assembleert metalen constructies op basis van co-engineering. Het bedrijf voegt hiermee veel waarde toe aan de producten voor haar klanten. Na de overname van Staalservice Lelystad in 2005 verhuisde dit bedrijf eind 2013 naar de nieuwe productielocatie te Ens.

Nadruk op duurzaamheid en efficiëntie

In 2013 is de nieuwbouw van de door Buro-Heetebrij te Meppel ontworpen productiehal inclusief nieuwe kantoren gerealiseerd. In de nieuwbouw ligt de nadruk op duurzaamheid en efficiëntie. Zo is het kantoorgebouw voorzien van een ondergronds warmte en koude opslagsysteem. In de productiehallen zijn de voorwaarden geschapen om zo energiezuinig mogelijk te produceren o.a. door warmteterugwinning tijdens het productieproces.

Voor de W-installaties kwam Installatiebedrijf Vriend BV uit Emmeloord in beeld. Installatiebedrijf Vriend BV is al jaren verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van alle w-installaties bij de Zuidberg bedrijven.

Hans Vriend, directeur/eigenaar Installatiebedrijf Vriend BV “Door onze jarenlange relatie en onze no-nonsense aanpak weten we exact wat de wensen van Zuidberg zijn wanneer het gaat om de keuze voor de meeste efficiënte en duurzame installaties.

Voor de hemelwaterafvoer van het ruim 11.000 vierkante meter dakoppervlak was de keuze voor DYKA’s Vacurainsysteem dan ook een logische. Dit inpandige HWA systeem, werkend volgens het UV principe, kan met kleine diameters PVC buizen en hulpstukken probleemloos enorme hoeveelheden regenwater afvoeren. Ook in de andere hallen van de Zuidberg bedrijven werd in het verleden al gekozen voor Vacurain. Voor de monteurs op de bouw, was de aanleg dan ook geen moeilijke klus”.

Meedenken over het onderwerp

Vacurain ontwerp project Zuidberg
De berekening (hoeveel trechters, welke leidingdiameters) en de juiste plek voor het plaatsen van de trechters werd door DYKA’s afdeling Engineering en Consultancy in nauw overleg gedaan met de afdeling engineering bij Installatiebedrijf Vriend BV waarna er een passende offerte inclusief materiaallijst kon worden aangeboden.

Delen is vermeerderen

“De relatie met opdrachtgever alsmede de diverse toeleveranciers moet goed zijn wil je kwaliteit blijven leveren én een boterham kunnen verdienen. Het delen van kennis en inzichten maakt het verschil.” aldus Hans Vriend.