Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

UV-dakafvoer, volvulsysteem voor regenwaterafvoer op platte daken

Met de Vacurain dakafvoer zorgt u voor een snelle afvoer van het regenwater van platte daken. Vacurain is een UV-systeem waarbij het water niet via een klassieke gravitaire manier wordt afgevoerd, maar wel door een vacuüm afzuigsysteem.

Bij een hevige regenbui functioneert het systeem eerst op de klassieke wijze. Wanneer de waterstand op het dak echter een bepaalde hoogte bereikt, loopt de afvoerleiding volledig vol. Dat creëert een aanzuigeffect waardoor het afgevoerde volume aanzienlijk hoger ligt dan bij een klassiek systeem. De voordelen van Vacurain? Kleinere leidingdiameters en een sterk verhoogde afvoercapaciteit.

Twee UV-systemen

Om aan de vraag van de markt tegemoet te komen, biedt Duborain twee verschillende Vacurain systemen aan, één in PVC en één in PE. Het PVC Vacurain Flex systeem is dankzij het vertrouwde PVC economisch en snel aan te leggen. Het lichte materiaal is bovendien uiterst praktisch en voordelig in transport. Vacurain Fix is dan weer het PE systeem. Een voordeel hiervan zijn de grotere beschikbare diameters (tot 315 mm) en een hogere resitentie tegen vrieskou.

Contact

Met regenwater omgaan? Kies dan voor Duborain regenwatersystemen van DYKA. Want na regen komt Duborain. Neem contact op voor meer informatie of technisch advies voor uw project. Stuur een mail naar: vacurain.nl@dyka.nl of bel: 0521 53 49 11.