Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Alles over onze nieuwe vacurain trechter

We hechten veel waarde aan continue kwaliteit en zijn dan ook voortdurend op zoek naar verbeteringen en slimme oplossingen voor onze klanten. Recentelijk hebben we onze Vacurain trechter vernieuwd. Wat er nieuw is aan deze trechter, vertellen we je in deze blog.

De Vacurain trechter

De Vacurain trechter, die door ons ontwikkeld is, is en essentieel onderdeel van ons UV-systeem Vacurain. Vacurain zorgt voor een snelle regenwaterafvoer van grote, platte daken. De trechter zorgt ervoor dat, zodra er veel regen valt en een minimale hoeveelheid regenwater op het platte dak staat, het water met hoge snelheid wordt weggezogen. Wanneer de hoeveelheid water weer laag is, komt er lucht in het systeem en werkt de trechter weer als een klassiek vrijvervalsysteem. Op deze manier worden grote hoeveelheden regenwater probleemloos afgevoerd. Bijkomend voordeel is dat je daardoor minder daktrechters nodig hebt én kleinere leidingdiameters kunt toepassen.

De trechter heeft een brede flens, en een kunststof bladvanger die ook van boven open is. Op deze manier kan het water van boven en vanaf zijkant in de trechter terechtkomen en kun je de trechter eenvoudig reinigen. De klikverbinding maakt een snelle en gemakkelijke installatie mogelijk.  

We hebben Vacurain trechters voor diverse toepassingen in ons assortiment, beschikbaar in 50mm en 75mm-uitvoering.

Voordelen van de vernieuwde trechter

Uiteraard kun je van de vernieuwde trechter, net als bij de voorgaande versie, de hoogste kwaliteit van ons verwachten. Daarnaast hebben we een aantal vernieuwingen doorgevoerd die de trechter robuuster en gemakkelijker te hanteren maakt.

Verbeterde basis

De schotelbasis is gemaakt van de kunststof PC-ASA. Deze slagvaste kunststof is UV-bestendig en heeft een hoge brandwerendheid. Ook de onderzijde van de trechter is nu van PC-ASA. Dit maakt dat je geen vastpuntbeugel meer nodig hebt bij installatie. Aan de bovenzijde is er een sparing gemaakt waarbij de klikbare kunststofbladvanger/schotel eenvoudig vastklikt en met een kleine slag tegen de klok in, weer los te maken is. Dit vergemakkelijkt het onderhoud. Aan de onderzijde heeft het spie-eind een groef waaraan de flexibele slang of klikmof vastgeklikt en geborgd wordt.


Verder is bij de kunststof kneluitvoering de aandrukring aan de binnenzijde afgerond, wat de flens steviger maakt. De gebruikte moeren zijn M8 geworden, wat ook voor installateurs met grote handen prettiger werkt.

Installatie

Aan de slag met de nieuwe Vacurain trechter? In onderstaande installatievideo leggen we meer uit over de installatie

Vacurain installatie trechter bitumen/pvc

Vacurain installatie trechter folie knel

Meer weten over Vacurain?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!