Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Vacurain Fix UV systeem buizen

Een belangrijk onderdeel van het Vacurain Fix UV systeem zijn de buizen. Hierdoor wordt het regenwater efficiënt afgevoerd van de grote dakoppervlakken. Denk hierbij aan ziekenhuizen, utiliteitsgebouwen en grote hallen. De buizen van het Vacurain Fix UV systeem hebben als grondstof PE80. Hierdoor zijn de leidingen goed bestand tegen grote temperatuurwisselingen.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. PE80 Buis getemperd 40x3,0mm zwart L=5m
    PE 80 buis S12 1/2, getemperd
    Artikelnummer 075-100-0010
    Vanaf € 5,34
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
De buizen en de hulpstukken van het Vacurain Fix UV systeem hebben een diameter van 40 mm tot en met 315 mm. Dit maakt niet alleen het koppelen van de grote afvoeren eenvoudig, maar geeft ook nog eens meer vrijheid en ruimte ten opzichte van het ontwerp van de regenwaterafvoer.

Voordelen PE buizen

Voor de buizen van het Vacurain Fix UV systeem heeft DYKA gekozen voor PE als grondstof. Dit materiaal heeft namelijk een groot aantal voordelen voor een veeleisende afvoerinstallatie. Binnen het systeem kan er sprake zijn van sterke temperatuurwisselingen door extreme weersomstandigheden zoals vorst. De getemperde buizen vangen in dit geval mogelijke vervorming op en nemen binnen korte tijd de oorspronkelijke vorm weer aan dankzij de elastische eigenschappen. Daarnaast is PE taai en buigzaam, dit maakt de leidingen van het Vacurain Fix UV systeem slagvast.

Montage in Vacurain Fix UV systeem

Maak gebruik van lasmethoden zoals spiegellassen en elektrolassen om de PE buizen te bevestigen aan het Vacurain Fix UV systeem. Het materiaal leent zich namelijk niet voor verlijming. De montage kan handmatig (tot een diameter van 63mm), maar ook mechanisch (bij buizen met een diameter vanaf 75 mm) uitgevoerd worden. Neem voor een uitgebreide beschrijving de technische documentatie van onze PE binnenriolering door.