Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Bevestigingsmaterialen PVC mastgoot

Door de compacte vorm van de PVC mastgoot, is deze eenvoudig te monteren aan het dak. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld bevestigingsmaterialen als een dakhaak met vlakke arm. Deze dakhaak wordt geleverd inclusief bouten en moeren en is geschikt voor bevestiging aan het dakbeschot.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. € 1,82
  2. € 2,85
  3. € 2,18
  4. € 5,00
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Het is daarnaast ook mogelijk om de mastgoot aan te brengen door middel van een steunklem of golfdakhaak. Welke vorm je kiest, hangt af van het soort dak. De bevestigingsmaterialen bestaan uit aluminium, THVZ-staal, PVC of kunststof. Zo ben je verzekerd van een stevige en duurzame constructie.

Montage PVC mastgoot

De PVC mastgoot is door het lichte gewicht en het duurzame materiaal met name geschikt voor kleinere gebouwen, waaronder ook woningen. DYKA biedt een ruim assortiment van bevestigingsmaterialen, zodat er een oplossing is voor elke situatie. Bijvoorbeeld wanneer de PVC mastgoot wordt aangebracht via het dakbeschot. In het geval van een golfdak is er bij de golfdakhaak al rekening gehouden met het profiel van het dak, zodat deze bevestigingsmaterialen in de tussenruimte van het dubbele dakbeschot passen. Bepaal voor het aanbrengen van de bevestigingsmaterialen het laagste en het hoogste punt en monteer een klem op deze plekken. Breng in de ruimte hiertussen om de 50 centimeter (maximaal) een nieuwe klem aan. Vervolgens kan de PVC mastgoot in de klem gelegd worden. Gebruik voor de verdere montage de bijbehorende hulpstukken voor de mastgoot.

Samenstelling bevestigingsmaterialen

Net als de mastgoot, krijgen ook de bevestigingsmaterialen doorgaans veel te verduren door de wisselende weersomstandigheden. Daarom zijn de materialen gemaakt van aluminium, THVZ-staal, kunststof en PVC. Deze materialen zijn duurzaam, sterk en slijtvast. Daarnaast bestaat de mastgoot zelf uit PVC. Hierdoor is de mastgoot bestand tegen agressieve stoffen die het regenwater kan bevatten en is er sprake van weinig uitzetten of krimpen bij wisselende temperaturen.