Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PVC mastgoot

De PVC mastgoot bestaat uit een halfronde vorm. Daarnaast is deze door de samenstelling van PVC zeer licht van gewicht. Het grote voordeel hiervan is dat deze geen speciale dragers nodig heeft om bevestigd te worden aan het dakbeschot of de golfplaat.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Bevestigingsmaterialen als steunklemmen en golfdakhaken zijn voldoende om de constructie van de mastgoot te dragen. Tijdens de productie wordt de PVC mastgoot onder hoge druk en temperatuur geperst tussen stalen matrijzen. Dit resulteert in een glad oppervlak bij de goot zelf. Dit draagt bij aan een goede regenwaterafvoer; het water stroomt snel door en opstoppingen worden voorkomen.

Mastgoot voor kleine gebouwen

Wegens de compacte vorm is de PVC mastgoot voornamelijk geschikt voor kleinere woningen en bijvoorbeeld schuren. Montage van deze HWA-oplossing gaat zeer eenvoudig. Zaag de goot op maat met een handzaag. Breng vervolgens de mastgoot aan op de gewenste plek met de bijbehorende bevestigingsbeugels. Deze kunnen klemmend worden vastgezet. Doe dit ook met de overige hulpstukken. Houd er wel rekening mee dat de eindschotten en de wartels alleen aangebracht kunnen worden met lijm.

PVC, de verschillende voordelen

Naast het lichte gewicht biedt PVC nog een aantal voordelen. Bij temperatuurverschillen zal de mastgoot weinig krimpen of uitzetten. De uitzettingscoëfficiënt van dit materiaal is (0,06 mm/m0C). Houd bij de montage van de goot daarom wel rekening met voldoende expansieruimte tussen de hemelwaterafvoerbuizen. Verder heeft de PVC mastgoot een lange levensduur door het materiaal. Zelfs wanneer er agressieve stoffen in het regenwater belanden, zal dit geen schade veroorzaken aan de hemelwaterafvoer.