Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PE leidingsystemen gereedschappen

Door de samenstelling van PE is het niet mogelijk de verschillende onderdelen van dit materiaal te verlijmen in de leidingsystemen. In plaats daarvan zijn er verbindingsmogelijkheden als spiegellassen, elektrolassen, steekmof, schroefkoppeling en flensverbinding. Hierdoor zijn de PE leidingsystemen toepasbaar in praktisch alle bouwsituaties. DYKA biedt hiervoor ook een aantal gereedschappen aan, zoals twee varianten elektrolasapparaten, laskabels en een PE handlasspiegel.

Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. € 1.538,94
  2. € 662,16
  3. € 381,17
  4. Laskabels voor elektrolasapparaat CB315 geel
    Laskabels elektrolasapparaat Akafusion CB315
    Artikelnummer 040-190-2120
    Vanaf € 95,10
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina

Spiegellassen PE leidingsystemen

De spiegellasverbindingen binnen de PE leidingsystemen kunnen op twee manieren tot stand worden gebracht: met behulp van gereedschappen als een spiegellasmachine of handmatig met de handlasspiegel. Deze optie is het meest geschikt voor buizen tot en met een diameter van 63 mm. Plaats in dit geval de twee PE onderdelen in een klem tegen de lasspiegel en zet de lasdruk vast. Maak van tevoren de te versmelten zijden vlak met gereedschappen als een elektroschaaf. Verhit deze onderdelen tot er een lasril te zien is. Voeg binnen vijf seconden de PE onderdelen samen. Stel de lasdruk geleidelijk bij om de kwaliteit van de stukken te behouden.

Gereedschappen elektrolassen

Verbinding bij elektrolassen gaat door middel van gereedschappen als het elektrolasapparaat en de PE elektrolasmof. Deze laatste is een los onderdeel voor de leidingsystemen. Schuif in dit geval de betreffende hulpstukken en buizen tot op de halve steekmof diepte in de mof. Vervolgens zorgt het elektrolasapparaat voor een permanente verbinding van deze onderdelen. Door de ingebouwde weerstandsdraad ontstaat na aansluiting voldoende warmte voor dit proces. De tijdklok schakelt de stroom automatisch uit. Het elektrolasapparaat is verkrijgbaar voor leidingsystemen met een diameter van 40 mm tot en met 160 mm en 40 mm tot en met 315 mm.