Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Gereedschappen voor PE leidingsystemen

Door de samenstelling van PE is het niet mogelijk de verschillende onderdelen van dit materiaal te verlijmen. In plaats daarvan zijn er verbindingsmogelijkheden zoals PE spiegellassen, elektrolassen, het gebruik van een steekmof, schroefkoppeling en flensverbing. In ons assortiment vind je diverse gereedschappen om deze verbinding te realiseren, zoals een PE lasapparaat, laskabels en een PE handlasspiegel.  
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. € 1.538,94
  2. € 662,16
  3. € 381,17
  4. Laskabels voor elektrolasapparaat CB315 geel
    Laskabels elektrolasapparaat Akafusion CB315
    Artikelnummer 040-190-2120
    Vanaf € 95,10
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina

PE lassen

De spiegellasverbindingen van PE leidingsystemen kunnen op twee manieren tot stand worden gebracht.

1. Met behulp van gereedschappen zoals een PE lasapparaat of spiegellasmachine

Verbinding bij elektrolassen gaat door middel van gereedschappen als het elektrolasapparaat en de PE elektrolasmof. Deze laatste is een los onderdeel voor de leidingsystemen. Schuif in dit geval de betreffende hulpstukken en buizen tot op de halve steekmof diepte in de mof. Vervolgens zorgt het elektrolasapparaat voor een permanente verbinding van deze onderdelen. Door de ingebouwde weerstandsdraad ontstaat na aansluiting voldoende warmte voor dit proces. De tijdklok schakelt de stroom automatisch uit. Het elektrolasapparaat is verkrijgbaar voor leidingsystemen met een diameter van 40 mm tot en met 160 mm en 40 mm tot en met 315 mm.
 

2. Handmatig met een handlasspiegel

Deze optie is het meest geschikt voor buizen tot en met een diameter van 63mm. Plaats in dit geval de twee PE onderdelen in een klem tegen de lasspiegel en zet de lasdruk vast. Maak van tevoren de te versmelten zijden vlak met een elektroschaaf. Verhit deze onderdelen tot er een lasril te zien is. Voeg binnen vijf seconden de PE onderdelen samen. Stel de lasdruk geleidelijk bij om de kwaliteit van de hulpstukken en buizen te behouden.

Het is ook mogelijk om de leidingsystemen reeds gelast aan te laten leveren op locatie. Raadpleeg hiervoor onze prefab-service. We nemen je graag een deel van het werk uit handen!