Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Ventilatie met warmteterugwinning

Gebruik de warmte van de afgezogen binnenlucht om de vloerverwarming of radiator te verwarmen. Heeft u aandacht voor energieneutraal bouwen, CO2 -reductie, minder gasverbruik en lage energielabels voor woningen, dan is het tijd voor een fluisterstil ventilatiesysteem met warmteterugwinning: DYKA Air en Duco WTW Systeem C.

Frisse lucht met goede ventilatie en aangename temperatuur

De ontwikkeling van dit systeem komt voort uit de logische samenhang tussen ventilatie en warmtevraag. In de goed geïsoleerde gebouwen is ventileren noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. Tegelijkertijd wensen we een aangename temperatuur in de verblijfsruimtes, waar een HR-ketel de (vloer)verwarming aanstuurt.

Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatie (VNV) op basis van CO2 -meting gaat voortaan hand in hand met warmteterugwinning (WTW) uit de ventilatieretourlucht. De DucoBox WTW komt in plaats van de mechanische ventilatiebox en neemt die functie stil en zuinig over. Zo combineren DYKA Air en het Duco WTW System het beste van twee werelden.

Energie maken uit restwarmte met Warmteterugwinning

Door integratie van de WTW-unit in de mechanische afvoerunit, zorgt de warme ventilatieretourlucht voor een bijdrage aan het opwarmen van de centrale verwarming, bij laag- als hoogtemperatuurverwarming. De warmtepomp gebruikt de warmte van de afgezogen lucht om de temperatuur van het CV-water te verhogen. Het systeem kan met elke gangbare HR-ketel gecombineerd worden en de HR-ketel springt dus alleen bij tijdens piekmomenten.

Werking van het WTW-systeem

Een CO2 Ruimtesensor in de woonkamer monitort constant het binnenklimaat en zorgt er voor dat er enkel geventileerd wordt waar en wanneer dat nodig is. Optioneel kan een CO2 Ruimtesensor voorzien worden in de slaapkamer(s) of een Vocht Ruimtesensor in de badkamer. De ventilator zuigt dus alleen af, wanneer dat nodig is.

De warme afgezogen lucht wordt door middel van de warmtepompfunctie teruggewonnen en met nog slechts 5 tot 8˚C naar buiten geblazen. De warmtepomp is in staat de teruggewonnen warmte zuinig op te waarderen naar maximaal 50˚C en geeft het door aan het verwarmingssysteem. De DucoBox WTW kan daarmee 24 uur per dag tot 1,4 kW leveren aan basislast warmte. Per jaar kan dit oplopen tot zo’n 30 GJ aan warmte, vergelijkbaar met circa 900m3 gas.

Meer informatie over ventilatie en direct bestellen

Wilt u graag advies over ventilatie met warmteterugwinning? Neem dan contact met ons op:

E-mail naar: dyka-air@dyka.nl of bel: 0521-53 49 11.

Of bestel direct alle onderdelen van het WTW-systeem online.