Bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen

Speciaal voor de drinkwaterleiding heeft DYKA bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen, onder de naam Bi-Oroc. Tijdens de vervaardiging van deze buizen ondergaat het materiaal een verstrekking in twee richtingen: eerst gaat het verwarmde PVC via een extruder door een ringvormige opening, vervolgens wordt deze in de lengte getrokken. Lees meerDoor deze vorm van bewerken, worden de PVC moleculen flink versterkt. Hierdoor zijn de bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen niet alleen bestand tegen hoge inwendige druk, maar hebben ze ook een verhoogde weerstand tegen schokken, puntbelasting, breuken en doorboring.

Voordelen bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen

Door de hoogste verstrekkingsgraad van MRS 450, hebben de bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen een dunnere wand, zonder dat dit invloed heeft op de sterkte. Met dezelfde hoeveelheid materiaal kan een hogere drukklasse bereikt worden in de drinkwaterleiding. Hierdoor zijn deze buizen niet alleen een duurzame, maar ook een milieuvriendelijke optie. In vergelijking met klassiek PVC-U, hebben de bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen een lagere TCO, minder gewicht en betere hydraulische capaciteiten. Door de chemische weerstand zijn de buizen ongevoelig voor zoute gronden en slechte bodemomstandigheden, zo blijft het drinkwater schoon.

DYKA produceert de bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen zelf, zodat de voorraad continu aangevuld kan worden. Binnen het assortiment kunt u kiezen uit varianten in diameters van 90 mm tot en met 250 mm.