PE buizen drinkwater

Veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid: dit zijn de absolute voorwaarden voor drinkwateroplossingen. De PE buizen voor drinkwater zijn drukbestendig, stevig en flexibel. Hiermee kan er flink bespaard worden op de onderhoudskosten bij drinkwaterbedrijven. Daarnaast zijn deze buizen licht van gewicht. Lees meer
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Hierdoor zijn ze niet alleen makkelijk te hanteren, maar kan ook het gebruik van brandstoffen en de impact op het milieu tijdens het vervoer verminderd worden. De PE buizen voor drinkwater zijn verkrijgbaar in haspels of afzonderlijke lengtes. Zo is er een geschikte oplossing voor elke situatie waarbij gietijzer of PVC geen optie is.

Trekvaste buizen drinkwater

In het assortiment van DYKA vindt u de PE buizen voor drinkwater in de diameters 16 mm tot en met 630 mm. In bepaalde diameters zijn de leidingen ook verkrijgbaar op haspels, zodat verbindingen over grotere oppervlakken efficiënt aangelegd kunnen worden. In dit geval is het wel vereist om de nodige voorbereidingen te treffen en deze buizen ver van tevoren uit te rollen. Door de trekvastheid is dit materiaal ook geschikt voor sleufloze toepassingen. Hierdoor kunnen deze leidingen voor drinkwater ook toegepast worden in verstedelijkt gebied, of gebieden die moeilijk toegankelijk of beschermd zijn. Het aanleggen van de buizen kan snel en eenvoudig, zonder overlast te veroorzaken. Daarom is het flexibele PE een goed alternatief voor beton.

PE, sterk en veilig

Naast bovenstaande heeft PE nog meer voordelen. Verbinding van de verschillende buizen gaat door middel van elektrolassen of spiegellassen. Hierdoor realiseert u een sterke en lekvrije verbinding. DYKA levert de buizen in de categorieën PE 40, 80 en 100.