PE drainagebuizen

Afhankelijk van de bodemgesteldheid en de gewenste levensduur, heeft u bij DYKA de keuze uit een aantal drainagebuizen. Naast de ongeperforeerde PE drainagebuizen bestaat het assortiment verder uit geperforeerde buizen met omhulling van nylon, organische kokos of PP450 en PP700.

Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. PE Drainagebuis met PP450 50x3,0mm R=200m
  2. PE Drainagebuis kokosvezel 1000 Mu 50x3,0mm R=200m
  3. PE Drainagebuis kaal geperforeerd 50x3,0mm R=200m
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
De omhulling fungeert niet alleen als filter, maar vergroot ook het bergend vermogen van de leidingen. De drainagebuizen zijn geschikt voor aansluiting op zowel riool- als infiltratiesystemen. Zo is er voor elke grondsoort een oplossing beschikbaar om het overtollige water uit de bodem af te voeren.

Drainagebuizen en grondsoorten

Bij de keus voor de drainagebuizen dient er eerst gekeken te worden naar de grondsoort en de omstandigheden. De PE drainagebuizen zijn geschikt voor toepassing in situaties met zware klei- en leemgrond. Deze zijn bestand tegen ruwe omstandigheden op de bouwplaats en lagere verwerkingstemperaturen. De drainagebuizen met omhulling van organisch kokos lenen zich uitstekend voor aanleg in zand- en veengrond. Het materiaal houdt de kleine gronddeeltjes tegen, maar heeft wel een hoge mate van waterdoorlatendheid. Houd er rekening mee dat kokos onderhevig is aan afbraak en deze drainagebuizen binnen tien jaar vervangen moeten worden. Om deze reden worden de leidingen in deze categorie ook vaak gebruikt als tijdelijke oplossing. Gebruik voor een duurzaam drainagesysteem in kleigrond de drainagebuizen met PP450 (geproduceerd onder KOMO-keur NEN 7090) en PP700. Door de toepassing van PP hebben deze leidingen een zeer lange levensduur en is er nauwelijks sprake van beschadiging tijdens transport en aanleg gering. Daarnaast is de kans op ijzerafzetting gering en kunt u rekenen op een goede zanddichtheid. Indien gewenst is het mogelijk een filter samen te stellen aangepast aan de grondsoort.