Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PP buizen wit

De buizen van een leidingsysteem zijn dikwijls zichtbaar, bijvoorbeeld als het gaat om een binnenriolering in een woning. Denk hierbij aan het toilet, een bijkeuken of bij de afvoer van de wasmachine. Om de PP buizen aan te laten sluiten bij de rest van het interieur, biedt DYKA leidingen aan in de kleur wit.

Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. PP Afvoerbuis 32x3,0mm KOMO wit L=4m
    PP afvoerbuis met KOMO keur wit
    Artikelnummer 020-070-710
    Vanaf € 6,77
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Deze zijn gemaakt van PP en bestand tegen temperaturen tot 100°C. Door de aanwezige rubberen manchetverbinding kan het leidingsysteem eenvoudig gedemonteerd worden in het geval van verstoppingen of bij een verbouwing.

Van witte buizen tot leidingsysteem

De witte PP buizen zijn verkrijgbaar in diameters van 32 mm, 40 mm, 50 mm en 110 mm. Kijk bij de beschrijving van de leiding voor meer informatie over de inwendige diameter. Door deze verschillende afmetingen en de bijbehorende hulpstukken en bevestigingsmaterialen kan de binnenriolering in elke gewenste richting worden aangebracht. Houd er echter rekening mee dat de PP buizen alleen bestand zijn tegen temperaturen van maximaal 90°C en kortstondig tot 100°C. Door de wisselende temperaturen kunnen de PP buizen uitzetten en krimpen, gebruik voor de montage daarom alleen de bijbehorende bevestigingsmaterialen. De leidingen en hulpstukken kunnen eenvoudig op elkaar geschoven worden door de aangebrachte rubberen manchetverbindingen. Dit zorgt tevens voor een waterdichte verbinding. Bij een aansluiting op een buitenrioleringsysteem van PVC zijn er geen extra voorzieningen nodig. De PP buizen en hulpstukken in zowel wit als zwart voldoen aan het keurmerk KOMO BRL 2042.

Voordelen PP

Naast dat polypropeen bestand is tegen hogere temperaturen, biedt het materiaal nog een aantal andere voordelen voor het leidingsysteem. Zo zorgt PP voor een gladde binnenkant van de witte buizen, waardoor het water in een snel tempo door de leidingen kan stromen. Daarnaast is het leidingsysteem goed bestand tegen diverse agressieve chemische stoffen.