Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Keteninitiatieven

Bij DYKA zijn we ervan overtuigd dat samenwerking in de keten van groot belang is om de markt te kunnen verduurzamen. Daarom nemen wij deel aan en investeren wij in verschillende keteninitiatieven. Hieronder vindt je een greep uit de initiatieven waar DYKA BV bij betrokken is.

Operation Clean Sweep®

De productielocaties van DYKA Group, waaronder DYKA BV, zijn aangesloten bij Operation Clean Sweep® (OCS). In het kader van dit internationale programma onder leiding van PlasticsEurope dragen we bij om de verspreiding van microplastics in het milieu te voorkomen.

Hiervoor treffen wij preventieve maatregelen om accidenteel verlies van plastic korrels en poeders tegen te gaan op onze terreinen. Voorbeelden zijn, onder andere, de implementatie van de 5S methode voor een geordende en gestructureerde werkplek en de installatie van vacuüm systemen.

Via het vergroten van de bewustwording, audits en inspecties garanderen we dat ons personeel zich continu inspant om het uiteindelijke doel van “zero pellet loss” te bereiken. Voor meer informatie over het OCS programma in Europa, bezoek de officiële website: www.opcleansweep.eu.

VinylPlus®

DYKA BV is Official Partner van VinylPlus®, een vrijwillig partnerschap gericht op de verduurzaming van de Europese PVC-industrie. In het kader van dit verband werken wij samen met converters, recyclers en andere producenten aan het bevorderen van circulariteit en koolstofneutraliteit in de keten en het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van PVC-producten.

Bovengenoemde doen wij op basis van wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van meetbare doelen. Voor informatie over de behaalde resultaten in de afgelopen 10 jaar en de doelstellingen voor de komende 10 jaar onder het VinylPlus 2030 Commitment, bezoek de website van VinylPlus op www.vinylplus.eu.

PCCL/Comet project

Als DYKA Group dragen we bij aan een pan-Europese wetenschappelijke studie met als doelstelling om een bepalingsmethode voor de levensduur van buis-en fitting materiaal te ontwikkelen waardoor recyclaat of materiaal met recyclaat snel kan worden beoordeeld. Hierdoor wordt de mogelijkheid om recyclaat toe te passen significant vergroot en hoeft minder virgin kunststof materiaal worden toegepast. Daardoor zal de CO2 inhoud van onze producten verder kunnen dalen.