Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Bio-circular PVC

  • ISCC PLUS gecertificeerd
  • CO2-reductie van minimaal 90%
  • Volledig recyclebaar

Van gebruikt frituurvet tot kunststof leiding

We zetten de stap naar bio-circular PVC

We zetten een nieuwe stap in het verduurzamen van onze kunststof leidingsystemen. De innovatie zit in één van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van PVC leidingsystemen: het ethyleen. Die grondstof kan nu van bio-circular oorsprong ingezet worden in de productie en levert een CO2-reductie van minstens 90% op ten opzichte van de huidige leidingen. Omdat het kwalitatief exact dezelfde grondstof is, voldoen de bio-circular PVC leidingsystemen aan alle reguliere kwaliteitseisen. Wij zetten als eerste in Nederland de stap naar deze bijzonder duurzame leidingsystemen

Volledig recyclebaar

Ethyleen wordt momenteel vooral gewonnen uit aardolie, maar daar zijn dus circulaire alternatieven voor. “Bio-circular ethyleen wordt gewonnen uit rest- en afvalstromen uit de voedsel- en bosbouwsector. Een concreet voorbeeld van zo’n reststroom is gebruikt frituurvet. Belangrijk is dat het winnen ervan niet concurreert met de voedselketen”, zegt Ben Knapen, Director Innovation & Technology bij DYKA Group. “Omdat het kwalitatief exact dezelfde PVC grondstof is, voldoen de bio-circular PVC leidingsystemen aan alle reguliere kwaliteitseisen."

Geborgd door ISCC PLUS

Het bio-circular PVC beschikt over een ISCC PLUS-certificering. ISCC staat voor International Sustainability & Carbon Certification en is ontwikkeld voor duurzame energie en materialen. Voor ISCC geldt dat altijd de hele keten betrokken wordt, zodat volledige traceerbaarheid en de duuraamheidsclaim geborgd is. Het ISCC PLUS certificaat is bedoeld voor bio-based producten: zo ook onze bio-circular PVC.

Gabriël Spruijt, Executive Vice-President van DYKA Group, is verheugd met deze gecertificeerde innovatie: “Met het ISCC PLUS-certificaat borgen we het bio-circular PVC. Het gehele systeem werkt zoals de ‘garantie van oorsprong’-certificaten die we kennen voor groene stroom. Bio-circular PVC speelt een belangrijke rol in ons duurzaamheidsprogramma, maar biedt natuurlijk ook kansen aan onze Nederlandse klanten om verder te verduurzamen. Hoewel het huidige aanbod aan bio-circular ethyleen nog relatief beperkt is, verwachten we wel dat deze markt in de komende jaren sterk zal groeien."

Anchor target instance

Meer weten over Bio-circular PVC?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op!