Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

De 6 voordelen van ons verticale infiltratiesysteem Duborain V-flow

De 6 voordelen van ons verticale infiltratieststeem Duborain V-flow

Verticale infiltratie zorgt ervoor dat regenwater wordt opgevangen en in de bodem kan wegzakken. Het combineert drie functies in één : opvangen, bergen en infiltreren van regenwater. Het systeem bestaat uit 2 onderdelen: een kolk met zandvang en een geperforeerde PVC of PP buis omhuld met geotextiel. Het in de kolk opgevangen water wordt gebufferd in de buis en langzaam aan de bodem afgegeven. Dit systeem voorkomt niet alleen lokale wateroverlast, maar vermijdt ook uitdroging van de bodem. De buis is zo’n 5 meter lang en heeft kleine gaatjes. Hieromheen is geotextiel gewikkeld. Hierdoor kan het water worden afgegeven aan de grond, maar kan de grond niet in de buis.

1. Minimaal grondbeslag

Omdat de V-flow een verticale infiltratie-oplossing is, beperken we de ingenomen oppervlakte tot een minimum. Deze oplossing is dan ook ideaal voor situaties waar het perceel het niet toelaat brede krattenvelden te plaatsen.

2. Minimale overlast 

Afgesloten straten en wegomleidingen behoren met deze oplossing tot het verleden. De installatie gebeurt lokaal en is onafhankelijk van bestaande systemen. Straten hoeven dus niet afgesloten en opengebroken te worden. Dat is een grote troef bij situaties waarbij er een oplossing in een bestaande situatie geïntegreerd moet worden.

3. Minder kosten

De aannemer hoeft geen bijkomende leidingen of bekkend aan te leggen en bespaart op deze manier op manuren en het gebruik van verschillende soorten machines. 

4. Ongewijzigd straatbeeld

We kunnen met de V-flow probleemloos gebruikmaken van bestaande infrastructuur zoals goten. Een aannemer hoeft dus geen bijkomende grondwerken uit te voeren om het water naar de V-flow te laten vloeien.

5. Inspecteerbaar en reinigbaar

De kolk is gemakkelijk bereikbaar voor standaard inspectie- en reinigingsmateriaal. Zo kunnen inspectie en reiniging geïntegreerd worden in de bestaande onderhoudsplanning.

6. Complete oplossing

Met de V-flow combineren we drie functies in één oplossing: Opvangen, bergen en infiltreren. Het spreekt voor zich dat dit erg kostenefficiënt is. We kunnen de V-flow bovendien gemakkelijk combineren met andere V-flows of zonder problemen integreren in een bestaande regenwateroplossing.