Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Duurzaam regenwaterbeheer voor Nexteria

Circulair bouwen: het is een ‘hot item’, iedereen praat er over. Maar met alleen praten komen we er niet, daarom is Nexteria, onderdeel van de VDR Bouwgroep een project gestart met een circulair utitliteitsgebouw. “We ontwikkelen bedrijfshuisvesting vanuit een levenscyclusbenadering:  al voor de eerste schetsen denken we na over wanneer de gebruiksduur van een gebouw voorbij is.” Aldus Nexteria. DYKA is een partner in dit vooruitstrevende project en levert o.a. oplossingen voor duurzaam regenwaterbeheer.

Circulair bouwen

Het hergebruiken van materialen is voor DYKA niets nieuws. PVC-materiaal komt via het BIS-inzamelsysteem bij ons terug en verwerken wij weer. Maar dat alleen is nog niet circulair. Het project Nexteria gaat verder. Door een gebouw zo neer te zetten dat er in de toekomst ruimte is of voor een ander gebouw, of de grond weer op te leveren blijft de locatie flexibel in de bestemming. Aan die gedachte werkt DYKA graag mee en is daarom partner bij Nexteria.

nexteria

Bron: https://www.nexteria.nl/

Duurzaam regenwaterbeheer

Elk gebouw, maar zeker utiliteitsgebouwen, moeten zorgdragen voor juiste regenwaterafvoer. De vaak grote dakoppervlakken vangen veel regenwater op. Dit water kan zeer nuttig besteed worden. Bij het project Nexteria wordt een deel van het water gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en het overige water wordt door middel van infiltratiekratten terug gebracht in de grond. Lees meer over onze Infiltratiesystemen.

De materialen worden na het afbreken van het pand door DYKA teruggenomen en gerecycled. Dit zorgt ervoor dat er geen materiaal achterblijft of verloren gaat. 

nexteria regenwaterbeheer dyka

Innovatief project

Het project Nexteria was genomineerd voor de Rabobank Innovation Challenge. Een initiatief dat innovatie in de hele bouwketen stimuleert. Deze nominatie is een mooie erkenning voor het vooruitstrevende werk dat gedaan wordt in dit project.

Meer weten over het project Nexteria? Lees verder op: https://www.nexteria.nl/

 

Gepubliceerd op: 11 April 2019