Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Axedo kolk

  • Toepasbaar in ieder project
  • Gemakkelijk te installeren
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Lage inbouwhoogte

Download brochure

Neem contact op

 

Een betrouwbare en gebruiksvriendelijke kolk-onderbak toepasbaar in ieder project. Door een ruime keuze in zandvangvolume, aansluitingen en accessoires is de Axedo kolk naar wens aan te passen. Zo is er altijd wel een kolk die aansluit op jouw eisen en wensen. 

De body van de Axedo kolk-onderbak is gemaakt van 100% gerecycled PP. Daarnaast is deze recyclebaar. Doordat alle elementen, afgezien van de rubberring, van PP gemaakt zijn, kan de Axedo vervolgens ook in één keer gerecycled worden. Van het te gerecyclen PP maken we dan weer nieuwe kwaliteitsproducten.

Voor de Axedo kolk-onderbak is een LCA beschikbaar, die aantoont dat we onze CO2 voetprint in het produceren van dit product zo laag mogelijk houden. 

Meer informatie aanvragen omtrent de LCA kan door het contactformulier onderaan de pagina in te vullen. 

Informatie aanvragen


Een greep uit het assortiment


Breed aanbod

Er zijn ruim 100 variaties te maken met de diverse elementen van de Axedo kolk-onderbak, waardoor er altijd een geschikte onderbak is voor iedere locatie en situatie. De Axedo is opgebouwd uit verschillende onderdelen die bij ons in de fabriek met een uniek vergrendelingsmechanisme in elkaar gezet worden. De onderbak is verkrijgbaar in de zandvangvolumes 10,30,50 en 70 liter met diverse aansluitingen van 110mm, 125mm, 160mm of 200mm. 

Naast flexibiliteit in volume en aansluiting, is er ook in accessoires veel variatie mogelijk. Zo is er in plaats van het standaard stankslot ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een stankslot met filter of een filter zonder stankslot. Dit laatste is toepasbaar wanneer de kolk ook voor ontluchting van een achterliggende infiltratatievoorziening gebruikt wordt. Alle opties zijn ook uitbreidbaar met additionele fijnfiltering.

Straat- en trottoirkolkkoppen

De kolk is natuurlijk pas compleet met een aansluitende kolkkop. In ons assortiment vind je een breed aanbod aan straat- en trottoirkolkkoppen. Doordat de Axedo kolk-onderbak verkrijgbaar is in 300 en 315 zijn zowel onze straat- en troittoirkolkkoppen als unieke molgootkoppen toe te passen. Nieuw in het assortiment zijn de amfibieëtrappen waardoor bijvoorbeeld padden, kikkers en salamanders die in de kolk zijn terechtgekomen er gemakkelijk weer uit kunnen klimmen, wat met name tijdens de paddentrek veel padden het leven kan redden. De amfibietrap klikt gemakkelijk vast op het stankscherm of filter en is eenvoudig te reinigen.

 

Gebruiksvriendelijk

Door het ergonomisch ontwerp van de Axedo kolk is deze snel en gemakkelijk te installeren. De onderbakken zijn lichtgewicht (de 30ltr kolk weegt nog geen 10kg) en de aangebrachte handgrepen maken dat de kolk eenvoudig op te tillen te te plaatsen is. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt te werken. De kolk-onderbak is na plaatsing goed toegankelijk voor inspectie of reiniging. Het stankslot en/of filter zijn eenvoudig uitneembaar met behulp van het handvat. Bijkomend voordeel van de Axedo onderbak ten opzichte van de betonnen straat- of trottoirkolk, is dat door de kunststof PP minder aanhechtig van vuildelen op in de straatkolk plaatsvindt en deze dus minder onderhoud nodig heeft. Daarnaast zorgt de unieke geribde buitenzijde van de onderbak voor een solide plaatsing.


Technische informatie

Wil je aan de slag met de Axedo kolk-onderbak? Hier vind je de benodigde technische informatie. Mis je informatie? Neem dan contact met ons op door middel van het contactformulier hieronder.

Meer weten over het assortiment straat- en trottoirkolken met de Axedo kolk-onderbak?

Download de digitale brochure of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek

 

Download brochure