Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Homerun met DYKA Prefab voor woonwijk

Vóór de bouwvak van 2015 legden medewerkers van aannemer J. den Breejen in de toekomstige woonwijk Nassaupark in Hoofddorp per dag een dubbel riool over afstanden van 40 tot 60 meter. Na de vakantie ging diezelfde ploeg in hetzelfde project over op het nieuwe DYKA Prefab. Gevolg: per dag werd 85 tot 95 meter voltooid. Prachtig bewijs van één van de plussen van dit innovatieve systeem voor buitenriolering.

‘Overtuig ons maar eens.’ Met die boodschap daagden de werkvoorbereiders van Den Breejen DYKA uit om de voordelen van DYKA Prefab in de praktijk te laten zien. “Wij waren al heel snel over de streep”, zegt uitvoerder Robert van Kesteren. “Ook onze jongens die het werk uitvoerden raakten snel enthousiast. En onze opdrachtgever, de gemeente Haarlemmermeer, is meteen gaan nadenken over toepassing van DYKA Prefab in andere projecten.” 

Compleet op maat

DYKA Prefab is een vooruitstrevend concept voor de aanleg van buitenriolering. Het systeem sluit aan op het industrieel, flexibel en demontabel bouwen. Op basis van de bestektekening berekent DYKA de optimale uitvoering van de buitenriolering. Die wordt vertaald naar een complete leidingen- en aansluitingenstaat, inclusief puttenstaat. En vervolgens in een assortiment buizen en putten dat kant en klaar op het werk wordt geleverd. Compleet met nieuwe voorgemonteerde innovatieve inlaten, die de aanleg nog meer versnellen. 

Dankzij pasklare elementen is er aanzienlijk minder werk in de sleuf en is er minder afval op de bouwplaats. Veel werkzaamheden om het leidingtracé passend te maken gebeuren niet langer op de bouwlocatie. Dat voorkomt fouten en faalkosten en zorgt voor duurzame rioleringsconstructies.

 

"Ook onze jongens die het werk uitvoerden raakten snel enthousiast. En onze opdrachtgever, de gemeente Haarlemmermeer, is meteen gaan nadenken over toepassing van DYKA Prefab in andere projecten."

 

Robert van Kesteren

Thuiswedstrijd

Nassaupark is een gevarieerde nieuwe woonwijk in aanbouw in de gemeente Haarlemmermeer, op de locatie van het voormalige honkbalveld van de Hoofddorp Pioniers. Een unieke plek: hartje Randstad en toch dicht bij de Toolenburgerplas en andere recreatiegebieden. Met veel ruimte om te wonen, te spelen, te ontspannen. Hier realiseert de gemeente Haarlemmermeer in fasen een woonwijk die grotendeels via zelfbouw door bewoners vorm krijgt.

Voor de eerste twee plots, samen 68 kavels, is J. den Breejen Grond-, Weg- en Waterbouw dit jaar betrokken geweest bij het bouwrijp maken van het terrein. Voor J. Den Breejen, opgericht in 1946, familiebedrijf met zo’n honderd man actief in heel Nederland, was het een echte thuiswedstrijd. De landelijk opererende aannemer is in Hoofddorp gevestigd. Het project omvatte: grondwerk, aanleg riolering, bekabeling en openbare verlichting en bestrating.

Homerun!

“Mooie locatie om te werken”, zegt uitvoerder Van Kesteren. “Braakliggend terrein, geen bebouwing, geen hindernissen, je kunt lekker meters maken.” Het door Den Breejen bestelde Prefab systeem is precies op maat geleverd. Met hele buizen én op maat geleverde pasbuizen van put naar put. “Het paste allemaal perfect”, zegt Van Kesteren. “En het mooie is: je hoeft niet te zagen. Dus je hoeft ook geen aggregaat mee te sjouwen en je hebt minder afval op de bouwplaats. Daar waren onze jongens heel content mee.” De toekomstige bewoners zullen het niet zien, maar ze komen in een woonwijk met in totaal 3.400 meter gescheiden riolering: naast de 1.700 meter vuilwaterriool ligt ook 1.700 meter Duborain DT (drainage/ transportleiding) voor hemelwaterafvoer. Sneller gelegd dan ooit. Een soort laatste homerun op dit voormalige honkbalterrein.

 

Voordelen Prefab

 

  • Prefab buitenriolering
  • Minder afval
  • Snelle installatie

JdB Groep

De JdB Groep is een onderneming met passie voor grond. JdB voert opdrachten uit voor overheden, bedrijven, waterschappen en bouwbedrijven zoals bouw- en woonrijp maken, rioleringswerkzaamheden, grondwerkzaamheden en saneringen. Meer weten over de JdB Groep? Lees dan hier verder.