Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Hulpstukken en koppelingen

Het is belangrijk om de juiste verbindingsstukken voor drinkwaterleidingen te selecteren. De verbindingen moeten snel, betrouwbaar en onderhoudsvrij gekoppeld kunnen worden zonder risico op lekkage of drukverlies. Wij bieden een compleet assortiment aan hulpstukken en koppelingen voor alle segmenten van de drinkwatermarkt. 

DYKAGrip push-fit trekvaste koppeling

De DykaGrip trekvaste koppeling is zo ontworpen dat ze snel geplaatst kan worden. De eenvoudige push-fit koppeling bestaat uit slechts één element dat zonder speciaal gereedschap geïnstalleerd wordt. Lijmen is overbodig en de benodigde montagekracht is dezelfde als bij een traditionele druksteekmof. De montagetijd is dus aanzienlijk korter. DykaGrip is toepasbaar op alle PVC leidingen. 

Klassieke trekvaste koppeling

Wanneer je op zoek bent naar klassieke trekvaste koppelingen, bieden wij ook hier de verschillende onderdelen aan: steekmoffen, buitenmantels, spiebussen en borgsnoeren. 

Klassieke niet-trekvaste koppeling

Indien trekvastheid geen vereiste is, kan een eenvoudige mofverbinding een oplossing bieden. Deze mofverbinding is sneller gelegd en voordeliger in aankoop. Wij bieden een volledig assortiment steekmoffen, overschuifmoffen en verloopmoffen in alle gangbare diameters.

Hulpstukken om problemen op te lossen

  •  Voorgevormde zinkers, uit 1 stuk of indien nodig meerdere onderdelen, helpen om obstakels zoals waterlopen, te overbruggen.
  • Getrokken bochten, beschikbaar in PVC en PE, zorgen voor een hoger vloeiend verloop dankzij de grote radius. Hierdoor is er minder drukverlies. Indien nodig kunnen getrokken bochten geleverd worden met een gemonteerde spiebus voor een trekvaste verbinding.
  • Invoerbochten zijn verplicht om nutsleidingen in huis binnen te leiden.
  • PE is verlasbaar door middel van spiegellassen of elektrolassen. Wij beschikken over het nodige lasmateriaal zoals elektrolasmachines, eindkappen,  aanboorzadels en verloopstukken om PE onderdelen te verlassen. Je kan deze huren of van onze lasservice gebruik maken
  • Een aanboorzadel helpt om eenvoudig, snel en drukvast extra aansluitingen aan te brengen op drukbuizen. Dit zonder ingewikkelde handelingen van hulpstukken door middel van een systeem met twee symmetrische helften die eenvoudig om de buis heen in elkaar klikken.
  • AVK biedt gietijzeren appendages zoals AVK afsluiters, ontluchters en brandkranen.
  • Hawle koppelingen en accessoires voor het gemakkelijk en veilig verbinden van PE in de SDR-reeksen 11 en 17, PVC, met kunststof bekleed staal en koperen buizen.
  • Beulco hoogwaardige messing koppelingen voor eenvoudige montage voor drinkwaterleidingen tot PN10. De koppelingen vertonen hoge weerstand tegen druk- en trekkracht en zijn ongevoelig voor UV-invloeden.
  • Plassim schroef- en klikkoppelingen zijn compacte, ergonomische oplossingen voor het verbinden van PE leidingen. Ze zijn eenvoudig te monteren zonder gereedschap.

Ik wil meer weten