Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Axedo kolken en inspectieputten

  • Lichtgewicht
  • Gemakkelijk te installeren
  • Duurzaam
  • Onderhoudsvriendelijk

Neem contact op

We weten dat snel en efficiënt werken op de bouwplaats essentieel is. Daarom hechten we veel waarde aan het ontwikkelen van producten die voor jou als aannemer gemakkelijk te installeren zijn. Ons Axedo-assortiment bestaat uit lichtgewicht, duurzaam geproduceerde en onderhoudsvriendelijke producten die in diverse projecten toepasbaar zijn. 

Geïnstalleerd in een handomdraai

Axedo kolk

Door het ergonomisch ontwerp van de Axedo kolk is deze snel en gemakkelijk te installeren. De onderbakken zijn lichtgewicht (de 30ltr kolk weegt nog geen 10kg) en de aangebrachte handgrepen maken dat de kolk eenvoudig op te tillen en te plaatsen is. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt te werken.

Axedo inspectieput

Doordat de Axedo relatief licht is, zeker ten opzichte van een betonnen inspectieput, is de installatie gemakkelijker en in veel gevallen zelfs mogelijk zonder gebruik van machines. Een mogelijke hoekverdraaiing van ±7,5° per aansluiting, zorgt voor de nodige flexibiliteit tijdens de aanleg. De PP telescoop vergemakkelijkt daarnaast het op hoogte brengen van de drukverdeelplaat en de dekselconstructie.


Eenvoudig in onderhoud

Axedo kolk

De kolk-onderbak is na plaatsing goed toegankelijk voor inspectie of reiniging. Het stankslot en/of filter zijn eenvoudig uitneembaar met behulp van het handvat. Bijkomend voordeel van de Axedo onderbak ten opzichte van de betonnen straat- of trottoirkolk, is dat door de kunststof PP minder aanhechtig van vuildelen in de straatkolk plaatsvindt. Hierdoor heeft deze dus minder onderhoud nodig. Daarnaast zorgt de unieke geribde buitenzijde van de onderbak voor een solide plaatsing.

Axedo inspectieput

Door de spuitgegoten naadloze bodem met stroomprofiel, treedt er minder aanhechting van vuildelen op in de put. Dat betekent: minder kans op verstoppingen en goedkoper in onderhoud! Bijkomend voordeel van de Axedo 800 is dat deze, door zijn grote diameter, mantoegankelijk is. Dit maakt inspectie van het rioleringssysteem gemakkelijker. De dubbelwandige PP schacht is daarnaast inwendig lichtgrijs gekleurd. Dat maakt dat de put gemakkelijker te controleren is bij aanleg en oplevering, maar ook later beter inspecteerbaar is. 

 

Oog voor duurzaamheid

Voor al onze producten geldt dat duurzaamheid één van de belangrijkste pijlers is, in het ontwikkelproces. Zo is de body van de Axedo kolk-onderbak gemaakt van 100% gerecycled PP. Daarnaast is deze recyclebaar. Doordat alle elementen, afgezien van de rubberring, van PP gemaakt zijn, kan de Axedo vervolgens ook in één keer gerecycled worden. Van het te gerecyclen PP maken we dan weer nieuwe kwaliteitsproducten.

Voor de Axedo kolk-onderbak is een LCA beschikbaar, die aantoont dat we onze CO2 voetprint in het produceren van dit product zo laag mogelijk houden. 

 


Meer weten over het Axedo assortiment?

Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek