Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

UV-systeem: Vacurain

Vacurain zorgt voor een snelle regenwaterafvoer van grote platte daken. Het UV-systeem, ook wel volvulsysteem genoemd, werkt met een onderdruk die een zuigende werking heeft op het water op het dak. Wij bieden ons PVC UV-systeem Vacurain Flex en PE UV-systeem Vacurain Fix.

Download de brochure

Hoe werkt een UV-systeem?

De benaming komt van het Finse Umpi Virtaus (gesloten stroming). Bij dit systeem zorgt een volle, luchtvrije standleiding voor een vacuüm aanzuigeffect. Met behulp van speciale daktrechters houdt het systeem lucht uit de leiding. Zodra er veel regen valt en er een minimale hoeveelheid regenwater op het dak staat, begint het UV-systeem te werken. Het regenwater wordt met hoge snelheid weggezogen. Zodra de hoeveelheid water te laag is, komt er lucht in het systeem en verandert het opnieuw in een klassiek vrijvervalsysteem. Op deze manier worden grote hoeveelheden regenwater probleemloos afgevoerd. Bijkomend voordeel is dat er daardoor minder daktrechters nodig zijn en je kleinere leidingdiameters kunt toepassen.

 

Onze UV-systemen

Wij bieden twee UV-systemen aan. De systemen werken op dezelfde manier, maar verschillen in materiaal en installatiewijze

Vacurain Flex 

Vacurain Flex is opgebouwd uit slagvaste, gemodificeerde PVC-buizen die met flexibele slangen aan te sluiten zijn op de daktrechters. PVC heeft een lage uitzettingscoëfficient, dus is er sprake van weinig rek en krimp bij wisselende temperaturen.

Alle verlopen, J-beugels, trechters, koppelingen hulpstukken zijn volledig afgestemd op de verschillende diameters. Doordat je de buizen en hulpstukken verlijmt en de flexibele slang snel en gemakkelijk aansluit met een klikverbinding, is montage eenvoudig.

Vacurain Fix

Het Vacurain Fix UV-systeem bestaat uit PE-buizen en hulpstukken. De sterke PE-buizen zijn bestand tegen bijna alles: hoge temperaturen, vorst, chemicaliën en daarnaast zijn ze buigzaam. Het Vacurain Fix-systeem kan perfect Prefab aangeleverd worden. Door het bevestigingsmateriaal al in onze fabriek te monteren, is het sneller te verwerken op de bouwplaats. De PE-buizen hebben een vaste expansie, die we met speciale beugels op gefixeerde punten opvangen. Het handige klikmontagesysteem maakt het eenvoudig te fixeren. PE is halogeenvrij, en daardoor ook geschikt voor gebouwen zoals ziekenhuizen. Vacurain Fix wordt veel toegepast in grotere hallen en utiliteitsgebouwen.


Meer weten over Vacurain?

Je vindt alle informatie over ons UV-systeem Vacurain in een compacte brochure. Vul het formulier in en download de brochure. 

Meer over Vacurain

Alles over onze nieuwe vacurain trechter

We hechten veel waarde aan continue kwaliteit en zijn dan ook voortdurend op zoek naar verbeteringen en slimme oplossingen voor onze klanten. Recentelijk hebben we onze Vacurain trechter vernieuwd. Wat er nieuw is aan deze trechter, vertellen we je in deze blog.

Lees meer

Zuidberg investeert in constructieve toekomst

Na de overname van Staalservice Lelystad verhuisde Zuidberg Staalservice BV naar een nieuwe productielocatie. Voor de hemelwaterafvoer van het ruim 11.000 m2 dakoppervlak is gekozen voor Vacurain. 

Lees meer

Welk UV-systeem is het beste voor jouw project?

Het beheer van regenwater begint bij het opvangen en afvoeren. Wij bieden de keuze tussen Vacurain Fix (PE) en Vacurain Flex (PVC) en lichten in deze blog het verschil tussen deze twee verder toe. 

Lees meer

EDCO Deurne

In Deurne bouwt EDCO een nieuw distributiecentrum om de ruim 20.000 verschillende producten van het internationaal opererende bedrijf te verzamelen en te distribueren. Voor hemelwaterafvoer wordt ons Vacurain-systeem ingezet.

Lees meer

Hemelwaterafvoer nieuwe bedrijfshal Van der Sluis Constructie

Door een uitbreiding van Van der Sluis Technische Bedrijven, wordt er een nieuwe bedrijfshal gebouwd met een oppervlak van 7200 m², waar een snelle hemelwaterafvoer noodzakelijk is. De oplossing: onze Vacurain Fix!

Lees meer

Hoe bereken je een UV-systeem?

Het berekenen van een UV-systeem, dus Vacurain Flex of Vacurain Fix, kent meerdere stappen. We vertellen graag meer over hoe een UV-systeem bij ons wordt berekend en wat hierbij komt kijken. 

Lees meer
Meer nieuws