Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

IT-systeem: infiltratiebuis

Het opvangen van regenwater is de eerste stap naar duurzaam regenwaterbeheer. Je kunt ervoor kiezen om het regenwater op te vangen en te kanaliseren naar een buffer- of infiltratieoplossing of om de regen door middel van verticale infiltratie direct te infiltreren. 

Duborain Infiltratie- en Transportbuizen

Ons assortiment bestaat uit verschillende infiltratiesystemen die je kunt toepassen als zelfstandige oplossing of om te integreren in bestaande afwateringssystemen. Onze IT-buizen worden uitgevoerd met gaten en zijn omhuld met geotextiel, waardoor het water wel aan de grond kan worden afgegeven, maar er geen zand of grond in de buis terechtkomt. 


Duborain Ultra 3 Recycline IT-buizen

De Ultra 3 IT buis is een PVC buis die uit drie lagen bestaat: een binnen- en buitenlaag van nieuw materiaal en een kernlaag die voor 40% uit gerecycled materiaal bestaat. De IT-buizen hebben klasse 34/SN8. Hierdoor wordt een optimale stijfheid en slagvastheid van de buis gewaarborgd in langs- en dwarsligging.  

We hebben een uitgebreid assortiment hulpstukken die gemakkelijk te koppelen zijn aan de Ultra 3 IT-buis. 

Duborain Ultra Kyma IT(/DT) buizen

De Ultra Kyma buis is een sterke, lichtgewicht PP buis die bestaat uit twee lagen polypropeen. Aan de buitenzijde is de leiding geribd, de binnenzijde is geheel glad. De PP buizen zijn niet alleen licht van gewicht, maar geven ook meer grip op de bodem voor de afvoer van oppervlakte- en regenwater. 

De belastingklasse van de PP buizen is SN4. Door het geribde systeem zijn ze bestand tegen drukbelasting door verkeer met een minimale gronddekking. Daardoor is de Ultra Kyma geschikt voor bijvoorbeeld spoor-, weg- en vliegveldinfrastructuur, sportvelden en industriële bouwprojecten. 

Regenwater afkoppelen met een infiltratietunnel

De Duborain infiltratietunnel is dé oplossing voor het bufferen en infiltreren van regenwater dat valt op verharde wegen, zoals parkeerplaatsen, industrieterreinen en winkelcentra. De tunnel maakt het mogelijk het water (tijdelijk) ondergronds op te slaan en te infiltreren in de grond. 

Meer weten over ons it-systeem?

Heb je een vraag of wil je meer weten over welk infiltratiesysteem het beste past bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!