Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Waarom kiezen voor een kunststof drinkwatersysteem?

Waarom kiezen voor een kunststof drinkwatersysteem?

Het transporteren van drinkwater kan op verschillende manieren. Waarom zou je als drinkwaterbedrijf kiezen voor kunststof leidingen en niet voor een traditioneel systeem van materialen zoals gietijzer? We zetten de voordelen van kunststof voor je op een rij. 

1. Gebruiksgemak

Kunststof buizen zijn licht en dus gemakkelijk te hanteren. Daardoor kost het plaatsen van een kunststof systeem minder tijd en heb je minder zware machines en gereedschap nodig op de bouwplaats. Sneller werken betekent ook minder overlast voor omwonenden.

2. Kosten

De basisgrondstof voor kunststof buizen is veel goedkoper dan gietijzer. Voor de productie is er ook veel minder energie nodig. Het transport is door het lage gewicht veel goedkoper. Dit maakt buizen dan ook economisch voordeliger.

3. Betrouwbaarheid

Kunststof leidingen zijn veilig en betrouwbaar. Dankzij de gladde binnenkant treedt er veel minder aanhechting op en wordt het drukverlies verlaagd. Hierdoor dalen de energie- en onderhoudskosten en voorzie je jouw klanten van een betrouwbaar systeem.

4. Milieu

Kunststof buizen vragen bij productie een fractie van de energie die nodig is bij de productie van gietijzeren buizen. Daarnaast ligt de afdruk bij transport en plaatsing door het lage gewicht aanzienlijk lager. Tenslotte zijn kunststofleidingen 100% te recyclen.