Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

UV-Systeem Vacurain Flex voor het nieuwe distributiecentrum van Alibaba

Aan de luchthaven van Luik (Bierset) is een nieuw Europees distributiecentrum voor Alibaba gerealiseerd door hoofdaannemer THV Benard construction sa-Cordeel nv. Het is het eerste distributiecentrum in Europa voor de Chinese internetgigant en het telt ongeveer 37.000 m² dakoppervlak.

Alles begint bij het opvangen en afvoeren van regenwater

Op platte daken van zo’n omvang is een snelle en veilige evacuatie van het regenwater zeer belangrijk om water- en gebouwschade te voorkomen. Alles begint bij het efficiënt opvangen en afvoeren van regenwater. Daarom is in dit project gekozen voor het onderdruksysteem Vacurain Flex van DYKA. Dankzij het Vacurain UV-systeem voorkomt u wateraccumulatie op het dak.  Immers, de onderdruk die in het systeem ontstaat zuigt het regenwater letterlijk van het dak af.

Overtuigd door de voordelen van Vacurain Flex

Stijn Henderix, Technical Sales Manager van DYKA, heeft de brug geslagen tussen installateur Theo Bosmans bvba en hoofdaannemer Cordeel. “Installateur Theo Bosmans bvba is een flexibele, ervaren en bovenal betrouwbare installateur. Zij hebben ervaring met ons UV-systeem Vacurain Flex en zijn in ieder geval al overtuigd van de voordelen. Wel moest ik de aannemer nog overtuigen. Dit heb ik kunnen doen door de kwaliteit aan te tonen. Het systeem is ATG gecertificeerd. Verder had de aannemer ook een belangrijk budgettair voordeel: zowel het materiaalkost als de installatiesnelheid droegen hiertoe bij.”, vertelt Stijn Henderix. “Vacurain Flex is van PVC en dit zorgt voor een snelle installatie dankzij de eenvoudige lijmverbindingen. De klikmoffen maken het daarnaast eenvoudig om het PVC met de trechter te verbinden. Je hoeft het alleen te verlijmen en vast te klikken.”.

Tijdswinst op de bouwplaats en verminderde faalkosten door BIM

Stijn heeft de Engineering en Consultancy (E&C) dienst van zowel België, Nederland als Tsjechië ingeschakeld om het ontwerp van dit project vorm te geven. Zo kon er gewaakt worden over de technische details en de goede werking van het systeem. “Dit project heeft volledig vorm gekregen in een BIM-model via Revit. DYKA heeft haar ontwerp vertaald naar en ingepast in het 3D model van de hoofdaannemer. Verder hebben wij ons volledig productassortiment in een 3D bibliotheek ter beschikking gesteld, zodat de BIM-modelleurs van de hoofdaannemer zelf ook aanpassingen konden doen. Dit zorgde voor tijdswinst op de bouwplaats en reduceert de faalkosten.”, aldus Stijn Henderix.

Theo Bosmans BVBA

Installatiebedrijf Theo Bosmans BVBA focust zich op maatoplossingen voor de afvoer van hemelwater in de meest uiteenlopende bouwprojecten. Kwaliteit vormt de rode draad in hun visie en hierdoor kunnen zij hun volledig richten op één onderdeel in het bouwproces. Wilt u meer weten over Theo Bosmans BVBA? Lees dan hier verder.