Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefab versnelt de bouw van 30 nieuwe appartementen in de blaricummermeent

Om een nieuwe huisvestiging te ontwikkelen voor cliënten van de zorginstelling Sherpa worden nieuwe appartementen gebouwd.  Stichting Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken uit  Hilversum en Sherpa hebben gezamenlijk het initiatief genomen om dit tot stand te brengen. Concreet gaat het om 30 nieuwbouw appartementen voor cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De appartementen worden in bouwteam met aannemer van Wijnen gerealiseerd.

Eerste keer prefab service van DYKA

 “De keuze voor DYKA was logisch.” vertelt André Westerbroek van Gijsbertsen. “Wij werken al lange tijd samen met DYKA. Echter voor dit project maken wij voor het eerst gebruik van de prefab service van DYKA.”

“Dit project was hiervoor uitermate geschikt.” legt André uit. “Aangezien de vele projecten die momenteel lopen en het probleem dat er weinig personeel ter beschikking is in de installatietechniek, was prefab de oplossing. Door gebruik te maken van prefab service van DYKA kunnen we tijd besparen en efficiënt werken op de bouw. We hebben gekozen voor prefab van zowel DYKA AIR als PVC binnenriolering, een compleet gemonteerde set met ontwerp en advies.” Daarnaast wordt ook DYKASono voor de standleidingen gebruikt. Deze geluidsarme binnenriolering zorgt er straks voor dat de overlast tussen de verschillende kamers wordt geminimaliseerd.

“We zijn al lange tijd klant bij DYKA en hebben veel vertrouwen in de producten en de service van DYKA. Dit wordt met dit project nogmaals bevestigd.”

André Westerbroek

Engineering en Consultancy (E&C) van DYKA

“Met onze rayonmanager van DYKA, Frans Papa, had ik al vaker over prefab gesproken, maar we waren er eigenlijk nooit aan toe gekomen. Bij dit project was prefab de logische keuze. De ontwerpen werden in BIM getekend en naar DYKA gestuurd. De afdeling E&C (Engineering en Consultancy) heeft dit vervolgens opgepakt en verder uitgewerkt. Tijdens de voorbereidingen werd regelmatig informatie gedeeld over de voortgang. De communicatie tussen klant, de ontwerpafdeling en Frans was duidelijk en verliep prettig.”

Gijsbertsen Installatiebedrijf

Gijsbertsen Installatiebedrijf bedient al sinds 1925 de opdrachtgevers met integrale, efficiënte en effectieve installaties. Altijd nieuwsgierig naar duurzame technologieën koppelen ze hun ambachtelijke kennis aan innovatieve oplossingen voor de industrie, de woningbouw en de utiliteitsmarkt. Meer weten over Gijsbertsen Installatiebedrijf? Lees dan hier verder.