Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Waarom voeren wij kwaliteitscontroles uit?

Elke dag is ons team van controleurs bezig met het uitvoeren van testen op de geproduceerde producten. Waarom wordt er zoveel aandacht besteed aan kwaliteit? “Kwaliteit zit in ons DNA. We willen de verwachtingen van de klanten overtreffen. Daarom wordt elke dag gecontroleerd of die kwaliteit nog steeds optimaal is.” De controles worden 24/7 uitgevoerd, in 2 of 3 ploegen. Met die continue controles kunnen we de kwaliteit blijven garanderen. 

Verschillende kwaliteitstesten

Elk product ondergaat verschillende testen. Welke testen dat zijn, hangt af van het type product. Per product is vastgelegd welke testen het moet ondergaan en met welke frequentie. 

De belangrijkste test die uitgevoerd wordt controleert de maatvoering. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar de diameter en de wanddikte. Maatvoering is bij onze producten cruciaal. Als de maatvoering niet klopt, dan past het product niet meer en dus worden producten met een onjuiste maatvoering afgekeurd. De spuitgietproducten worden gemeten met de 3D meetmachine die op een duizendste millimeter nauwkeurig kan meten. De buizen worden gemeten met ander professioneel gereedschap Andere testen die vaak voorkomen controleren bijvoorbeeld de temperatuurbestendigheid, de druk en de belastbaarheid.

We willen zeker weten dat onze producten van hoge kwaliteit zijn. Om dit te waarborgen, voeren we de testen in extreme condities uit. Veel van onze producten moeten voldoen aan bepaalde normen en eisen, waarin de testcondities staan omschreven, maar meestal worden onze producten langer en zwaarder getest dan volgens deze normen zou moeten. Zo kunnen we garanderen dat we minimaal aan de norm voldoen; en eigenlijk dat onze producten méér dan goed zijn. 

Niet goed? Afgekeurde batch

Niet alle batches producten worden goedgekeurd. Een product kan sterk zijn, de juiste afmetingen hebben, maar als het er visueel niet uitziet zoals het hoort wordt deze afgekeurd. Volgt een negatief resultaat uit een test? Dan wordt de productie stilgelegd en onderzocht wat de oorzaak is. Alle afgekeurde kunststof producten worden ingeleverd voor recycling; het wordt dus niet weggegooid maar hergebruikt in andere producten. Pas nadat het probleem gevonden is wordt de productie – na herstel- weer hervat.  

Onze foutmarges

Op Europees en landelijk niveau worden normen vastgelegd waaraan producten moeten voldoen. Van producten met een bepaald keurmerk van verschillende leveranciers mag je dus verwachten dat ze minimaal aan die normen voldoen. De testen die verplicht zijn om een keurmerk te behalen of behouden noemen we typetesten. Voor typetesten is vastgelegd welke testen uitgevoerd moeten worden en hoe vaak. Bij DYKA hanteren we naast de verplichte normen ook intern nog strenge eisen, omdat we willen dat het product de verwachtingen van de klant overtreft. Daarom doen we naast de typetesten nog aanvullende testen. Dankzij die aanvullende testen zorgen we ervoor dat het product net dat beetje extra voordeel voor de klant oplevert. We willen dat de klanten tevreden zijn met de oplossingen en producten van DYKA. We dagen onszelf uit om de producten dus nóg sterker, beter passend en visueel mooier te maken. 

Een klacht, en nu?

Soms komen er toch klachten binnen van klanten. Klanten kunnen deze indienen via ons klachtensysteem. We nemen elke klacht serieus in behandeling. Dit doen we met behulp van een standaardproces, zodat er geen stappen overgeslagen kunnen worden. Het liefst ontvangen we (een deel van) het product, zodat we onze testen kunnen uitvoeren op de producten. Vaak blijkt dat de klacht veroorzaakt wordt door de verwerking van het product; bijvoorbeeld door de montage of omgeving. In dat geval adviseren we de klant over de juiste manier van verwerking. Ook gaan we het veld in om op locatie te kijken. Als de oorzaak toch in het product blijkt te zitten, dan nemen we maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen.