Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

De 8 voordelen van DYKA AIR

Of het nu gaat om het extra comfort voor de eindgebruiker, om lagere beheerkosten voor de gebouweigenaar of tijd- en kostenbesparing voor de installateur en aannemer: DYKA AIR biedt tal van voordelen!

Aerodynamisch

Lage luchtweerstand door de ronde vormen

Ieder element in het DYKA AIR systeem heeft uitsluitend vloeiende rondingen en naadloze overgangen, in plaats van haakse overgangen. Dit leidt tot een aanzienlijke reductie van de inwendige luchtweerstand. De vloeiende overgang van de standleiding naar het instortkanaal leidt, met een vloeiende bocht, tot minder luchtwervelingen. Dit voorkomt stilstaande lucht en vuilophoping in het systeem. Kortom: de vloeiende ovalen vorm van DYKA AIR zorgt voor een efficiënt ventilatiesysteem met minder drukverlies, minder geluid én minder energieverlies.

 

 

Onderhoudsarm

Minder vervuiling dankzij een verlijmbaar en schoon systeem

DYKA AIR is een verlijmbaar systeem. Dat is een groot voordeel wanneer je het systeem gaat instorten, het is namelijk (beton)waterdicht. Daarnaast treedt er geen inwendige vervuiling op bij het aanleggen. Zoals we net al benoemden voorkomen de vloeiende bochten vuilophoping in het systeem. En hebben de kanalen wel een reinigingsbeurt nodig? Dan kun je er door de ronde bochten probleemloos bij met een borstel. 

Ontwerpgemak

Beschikbaar in BIM en Stabicad/Revit 

Het DYKA AIR systeem heeft universele aansluitmaten (Ø125mm en Ø160mm) en is daarmee geschikt voor iedere gangbare ventilatiebox en ventiel. Daarnaast zijn alle data van het modulaire leidingassortiment opgenomen in de toonaangevende reken- en tekensoftware, zoals Arkey, Adomi, Mepcontent, The Modus, StabiCAD, BINK en Revit. Dit biedt maximale vrijheid tijdens het ontwerpproces. 

Daarnaast hebben we ook zelf een rekentool ontwikkeld waarmee je eenvoudig de berekening van weerstanden voor DYKA AIR uitvoert.  

 

Snelle montage

Lijm- en steekverbindingen

Het modulaire assortiment omvat alle ovale en ronde elementen om de meest uiteenlopende ventilatiekanalen te ontwerpen. De montage is eenvoudig met een mof-spie lijmverbinding. Daarnaast is het kunststof materiaal licht van gewicht en zonder scherpe randen. Dit maakt de montage gemakkelijk en veilig. Doordat de ovalen ventilatiekanalen maar weinig ruimte innemen, is de afwerking van de vloeren vervolgens ook veel gemakkelijker. 

Geluidsarm

Minder brongeluid

De mens heeft behoefte aan frisse lucht. Maar je wilt natuurlijk geen overlast hebben om deze frisse lucht naar binnen te krijgen. Daarnaast eist het Bouwbesluit 2012 ook dat de waarde van het geluid onder de 30 dB(A) blijft. De vloeiende vormen van de ventilatiekanalen van DYKA AIR voorkomen wervelingen die stroomgeluid veroorzaken. De rondingen en naadloze overgangen leiden tot minder luchtweerstand en dus tot minder brongeluid. 

Hulp nodig bij het ontwerpen van een DYKA AIR systeem dat voldoet aan de geluidseisen? We helpen je graag! Met behulp van onze geluidsberekening geven we je een berekening van het te verwachten geluidsniveau en advies voor verbetering van het ontwerp. 

Tijdswinst

Licht materiaal, geen speciaal gereedschap nodig. 

Voor de installatie van DYKA AIR is geen speciaal gereedschap nodig. Een zaag, ontbramer, reiniger en PVC-lijm zijn genoeg! Door de pasklare onderdelen in elkaar te schuiven en te verlijmen, ontstaat er direct een vormvaste en trekvaste verbinding. Geen tijdrovend schroeven dus.
Nog meer tijdwinst op de bouwplaats? Het is mogelijk om DYKA AIR geprefabriceerd aan te leveren! Van op maat zagen tot compleet gemonteerde sets.

Robuust

Slagvast, trekvast en waterdicht

DYKA AIR is gemaakt van slagvast PVC-U. Dit robuuste en vormvaste materiaal voorkomt deuk -en lekschade in de bouwfase. Doordat de ventilatiekanalen waterdicht zijn, kan er tijdens de bouw ook geen betonwater in doordringen. Daarnaast garandeert de lijmverbinding zijn trekvastheid. Dit levert een luchtdicht, robuust en betrouwbaar systeem op. 

Duurzaam

Het enige ventilatiesysteem met DUBOkeur®

DYKA AIR heeft als enige ventilatiesysteem DUBOkeur®. Voor dit duurzaamheidskeurmerk komt uitsluitend het meest milieuvriendelijke product binnen een bepaalde toepassing in aanmerking. 

DYKA AIR werd hiervoor beoordeeld op 17 verschillende (milieu)aspecten, variërend van de bijdrage aan het broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het restmateriaal volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA).

Kunnen we hier nog iets zeggen over hoe de ontwerp- en geluidstools kunnen helpen bij het voldoen aan de Wet kwaliteitsborging? Kunnen we ook met Pieter en Niclas bespreken