Ventilatie met DYKA Air één systeem voor elke woning

Het uitgangspunt voor DYKA Air was een compleet ventilatiekanalensysteem voor woningen en appartementen te ontwikkelen. Eén systeem dat bij nieuwbouw in de ruwbouwfase probleemloos kan worden toegepast in de gangbare bouwmethodieken, zoals kanaalplaat, breedplaat en tunnelbouw en bestand is tegen de onvermijdelijke belasting in deze fase. Een systeem dat universeel aansluit op standaard ventilatiecomponenten en geen stroomtechnische beperkingen kent. DYKA Air is in alle opzichten een revolutionaire oplossing. Met de betrouwbaarheid van robuuste kunststof kanalen en een innovatief uniek ontwerp. Daarnaast heeft DYKA Air het DUBOkeur voor het ventilatiekanalensysteem dat aantoont dat het een duurzame keuze is. Steeds vaker wordt ventilatie met WTW toegepast, de kanalen en hulpstukken van DYKA Air zijn hier ook zeer geschikt voor.

Ventileren voor een gezond binnenklimaat

Een goed binnenklimaat is van groot belang in de moderne woningbouw met z’n hoge isolatie waarden. Mechanische luchtafvoer en balansventilatie bieden in veel gevallen de juiste oplossing. Hieraan worden steeds strengere eisen gesteld, met name op het gebied van geluid en energieverbruik. De luchtkwaliteit is in huis helaas maar al te vaak beneden peil. Door steeds betere isolatie en luchtdicht bouwen kan de vervuilde lucht, die ook binnenshuis ontstaat, de woning niet verlaten.

Het geeft ongezonde bacteriën en schimmels de kans om te groeien. Door goed te isoleren blijven energieverliezen beperkt, maar voor een gezond binnenklimaat is ventileren is noodzakelijk.

Dit vraagt om een verfrissende kijk op ventilatiekanalen: betere prestaties, betaalbaar en makkelijk te installeren. DYKA biedt hiervoor de unieke oplossing: DYKA Air

Toepassingsbereik tot 235mm

De ovale kanalen zijn perfect instortbaar door de geringe hoogte en goed toepasbaar bij kleine en grote woningen, flats en appartementen. Iedere ontwerper en installateur kan aan de slag met DYKA Air. We hebben uitgebreide prefab mogelijkheden, het is makkelijk en snel te installeren, en draagt daarmee bij aan een lage Total Cost of Installation.

DYKA Air kanalen en hulpstukken hebben een toepassingsbereik tot en met 235mm. Ideaal bij zowel de afvoer van lucht (mechanische ventilatie) als de gecombineerde toe- en afvoer van lucht (balansventilatie). De kunststof kanalen en hulpstukken hebben grotere debieten bij lagere luchtsnelheden en kunnen ook toegepast worden bij een wtw-ventilatie-unit. Dankzij het innovatieve ontwerp heeft DYKA Air een zeer geringe luchtweerstand.

Lees meer over het unieke ontwerp

Dé oplossing voor elk ventilatievraagstuk!

Vergroot toepassingsbereik

  • Grotere debieten
  • Lagere luchtsnelheden met minder weerstand

Geschikt voor oplossingen in:

  • Mechanische ventilatie
  • Balansventilatie / WTW

Perfect in te storten dankzij geringe hoogte.

 


Prettig werken met kunststof kanalen van DYKA Air

Of het nu gaat om extra comfort voor de eindgebruiker, om lagere beheerskosten voor de gebouweigenaar of tijd- en kostenbesparing voor de installateur en aannemer: DYKA Air biedt tal van voordelen. Klik op de afbeelding en lees meer.

Luchtdichtheidsklasse D

Lucht transporteren door een kanalensysteem kost energie. Een goede luchtdichtheid van ventilatiekanalen is daarom van groot belang. Door luchtlekken in kanalen ontstaan energieverliezen, omdat de ventilator sneller moet draaien, met als gevolg meer geluid en energiekost.

Luchtkanalen zijn nooit volledig luchtdicht. De mate van lekverliezen tijdens luchttransport wordt aangegeven door de luchtdichtheidsklasse.

Dit wordt uitgedrukt in de klasse A, B, C en D. Klasse D is het meest luchtdicht met als gevolg dat deze tot drie keer minder lekverliezen biedt dan klasse C.

Het DYKA Air systeem is onafhankelijk getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 en valt met gemak binnen luchtdichtheidsklasse D. DYKA Air is daarmee de duurzame keuze voor woningventilatie.

Ontzorgen door optimale technische ondersteuning

DYKA zorgt voor professionele ondersteuning door een ervaren engineering-afdeling. Adviseurs, voorschrijvers, aannemers en installateurs kunnen vertrouwen op gedetailleerd technisch advies. U geeft uw projectgegevens door en DYKA vertaalt dit naar een werktekening en stuklijst. En desgewenst ontvangt u een geprefabriceerd kanalenstelsel, op de door u gewenste locatie.

Als u binnenkort een ventilatiekanalensysteem gaat ontwerpen kunt u gebruik maken van de handige Rekentool. Hiermee berekent u zelf de kanalenweerstand voor het kanalenstelsel.

Lees meer over de voordelen van de Rekentool en vraag ‘m aan.

Wilt u meer informatie of advies over DYKA Air? Neem contact met ons op:
E-mail naar: dyka-air@dyka.nl of bel: 0521 – 53 49 11.
Alleen aanvragen van zakelijke klanten worden in behandeling genomen.