Duborain Rainbox 3S kratten

Door de toename van stedelijke ontwikkeling neemt de voor regenwater vrij doorlaatbare grond steeds meer af. Dit betekent tegelijkertijd een afname van die vrije grond en de natuurlijke infiltratiecapaciteit op de betreffende locatie. DYKA biedt ondersteuning in het regenwaterbeheer met het Duborain assortiment. De Rainbox 3S kratten hebben een compact formaat, en zijn geschikt voor groenzones en gebieden met lichte tot normale verkeersbelasting.

Lees meer...

Krattenveld voor elke situatie

DYKA levert de Duborain Rainbox 3S kratten ook voorverpakt in geotextiel. Hierdoor wordt het regenwater doorgelaten, maar voorkomt u binnendringen van het zand. De verschillende elementen stapelt en koppelt u eenvoudig. Het is tevens mogelijk om via DYKA de kratten los geleverd te krijgen, zodat u in elke situatie een geschikt krattenveld kunt bouwen. In ons assortiment vindt u Duborain Rainbox 3S kratten met volumes vanaf 300 liter tot en met 906 liter, met of zonder geotextiel. Bekijk de specificaties per product voor het nuttig volume. Verder zijn de kratten gemaakt van volledig recycleerbaar polypropeen, speciaal ontwikkeld voor deze applicatie. Dit duurzame ontwerp maakt een levensduur van 50 jaar of meer mogelijk.

Werking Duborain Rainbox 3S kratten

Neem onze technische documentatie goed door voordat u begint met het installeren van de Duborain Rainbox 3S kratten. Zo weet u aan welke voorwaarden de grond moet voldoen. Hier vindt u ook een overzicht van de gronddruk per bodemsoort. Na het ondergronds plaatsen van de kratten loodst het leidingssysteem het regenwater naar het infiltratiebekken. De Duborain Rainbox 3S kratten slaan het regenwater tijdelijk op en geven het vervolgens geleidelijk aan af aan de ondergrond. Zorg bij deze constructie voor goede beluchting via de aangelegde kanalen om de interne en externe druk te behouden. Daarnaast is het belangrijk dat de filters regelmatig gereinigd worden om het regenwater schoon te houden van natuurlijk vuil.

Verbindingen en aansluitingen

Naast de Duborain Rainbox 3S kratten vindt u in het assortiment van DYKA de nodige toebehoren voor de verbinding en aansluitingen voor deze constructie. Standaard zijn de kratten voorzien van aansluitingen in de diameters 110, 125 en 160 mm. Bij grotere samengestelde krattenvelden kunt u gebruik maken van de Duborain 3S Aansluitplaten en heeft u de keuze uit aansluitdiameters 125, 160, 200, 250, 315 en 400 mm.