Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Verticale infiltratie

Verticale infiltratie zorgt ervoor dat regenwater wordt opgevangen en in de bodem kan wegzakken. Ons verticale infiltratiesysteem Duborain V-Flow omvat drie functies in één: opvangen, bergen en infiltreren. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: een kolk met een zandvang en een geperforeerde PVC of PP buis omhuld met geotextiel. 

Hoe werkt het? 

Het water dat in de kolk wordt opgevangen, wordt gebufferd in de buis en langzaam aan de bodem afgegeven. Dit systeem voorkomt dan ook niet alleen lokale wateroverlast, maar vermijdt ook uitdroging van de bodem. Een verticale infiltratiebuis is zo’n 5 meter lang en heeft gaten. Doordat de buis is omhuld met geotextiel kan het water wel afgegeven worden aan de grond, maar kan er geen grond of zand in de buis terechtkomen. 

Duborain V-flow

Het V-flow infiltratiesysteem van DYKA is uniek in zijn soort. Het verticale afwateringssysteem reduceert plaatselijke overlast en is toepasbaar voor nieuwe en bestaande rioolstelsels. De oplossing is toepasbaar bij particulieren, in de industrie en voor openbare projecten.

Bij installatie hoeft niet de hele straat open. Het boren van een gat, op de plaats waar het systeem komt, volstaat. Dat levert minder hinder op voor de omwonenden. Ook voor de uitvoerder is dit een voordeel omdat hij aanzienlijk minder kosten maakt bij de plaatsing. Verder is het systeem onafhankelijk van andere voorzieningen. Ook dat is een besparing op plaatsingskosten.

Onderdelen Duborain V-flow

De Duborain V-flow is onze verticale infiltratie oplossing. Dit verticale infiltratiesysteem bestaat uit

  1. Gietijzeren kolkkop
  2. Kolk, PVC onderbak: Zandvang van 42,9 liter. Slagvaste PE bodem. Elke V-flow is voorzien van een optioneel te openen 125 mm uitlaat voor eventuele andere aansluitingen. Ook een stankscherm is in optie verkrijgbaar.
  3. Excentrisch tussenstuk: Om de kolkkop in een bestaande infrastructuur zoals goten en geulen te laten passen, kan met behulp van een excentrisch tussenstuk de kolkkop precies op de juiste plaats gepositioneerd worden.
  4. PVC filterbuis: De kolk is voorzien van een PVC filterbuis die inspectie en reiniging van de infiltratiebuis mogelijk maakt. Een afsluitkap met luchtgaten sluit de filterbuis af. Het kapje voorkomt dat vuil de infiltratiebuis binnendringt en maakt toegang tot de paal voor inspectie en reiniging mogelijk.
  5. PVC ringadapter met klikverbinding: Deze maakt aansluiting van de kolk op de infiltratiebuis diameter 400mm mogelijk.
  6. Infilratiebuis: Deze is beschikbaar in gladde PVC versie van 5 meter met gaten of geribde PP versie van 6 meter met sleuven. Het infiltratieoppervlakte bedraagt minstens 113 cm2 per lopende meter. Beide versies zijn omhuld met BENOR en KOMO-gekeurd geotextiel.