Duborain PVC buizen

De klimaatontwikkeling zorgt voor steeds meer neerslag en de verstedelijking neemt steeds meer toe. Om te voorkomen dat vuil afvalwater in het oppervlaktewater terechtkomt of op straat stroomt in woongebieden en bedrijventerreinen, is regenwater infiltreren een noodzakelijke stap. Maar het is niet altijd mogelijk om dit ter plekke te doen. DYKA biedt met de PVC buizen van Duborain de oplossing voor het transport van regenwater. Zo komt het regenwater weer terecht waar het hoort: in de bodem.

Lees meer...

Duborain PVC buizen

In het assortiment van DYKA vindt u onder andere de PVC IT-buis van Duborain voor de infiltratie van regenwater. Deze beschikt naast een binnen- en buitenlaag over een kernlaag van gerecycled materiaal. De PVC buizen uit ons assortiment zijn gemaakt van klasse 34/SN8 buis. Aan de buitenkant is standaard een laag geotextiel aangebracht, zodat de leidingen niet verstopt raken door omliggende grond. Gebruik de bijbehorende knevelinlaten met geotextiel voor een uitstekende zandafdichting.

Het grote voordeel van de toegepaste materialen bij de PVC buis is dat elk exemplaar slagvast is en over de juiste stijfheid beschikt voor een goede handling in langs- en dwarsrichting. Daarnaast heeft dit product een lange levensduur, zelfs onder belasting. Alle buizen zijn uitgevoerd met gaten van een diameter van 10 mm en worden standaard geleverd in groen RAL 6024.

Duborain transportbuis

Naast de geperforeerde PVC buizen van Duborain, vindt u in het assortiment van DYKA ook varianten zonder perforatie. Deze zijn geschikt om het hemelwater te transporteren naar een ander infiltratiesysteem. De niet-geperforeerde PVC buizen zijn opgebouwd uit de eerder genoemde drie lagen (binnen- en buitenlaag en kernlaag van gerecycled materiaal) en leverbaar in dezelfde kleur. Grijs RAL 7037 is mogelijk op aanvraag. Alle Duborain PVC buizen in het aanbod van DYKA beschikken over het KOMO-keurmerk.