Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Vacurain Flex UV systeem buizen

Een dak vol met regenwater kan vanwege het extra gewicht een risico zijn voor een gebouw. Daarom is het noodzakelijk elk gebouw te voorzien van een systeem voor regenwaterafvoer. Het Vacurain Flex UV systeem is door het vacuüm aanzuigeffect en speciale daktrechters geschikt voor grote platte daken.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. Vacurain PVC Slagvaste Buis 40x2,0mm groen L=5m
    Vacurain PVC Slagvaste Buis
    Artikelnummer 070-380-4090
    Vanaf € 4,74
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Een belangrijk onderdeel van deze toepassing zijn de PVC buizen voor het transport van het regenwater. Deze zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende diameters. Verder beschikken de PVC buizen over brandwerende eigenschappen. Je kiest met Vacurain Flex dus niet alleen voor een efficiënt, maar ook voor een bedrijfszeker systeem.

Slagvaste PVC buizen

Het Vacurain Flex UV systeem wordt opgebouwd uit slagvast gemodificeerde PVC buizen. In het assortiment van DYKA vind je leidingen in de diameters 40, 50, 63, 75, 90, 110, 125, 160, 200 en 250 mm. Het materiaal valt onder brandklasse 2. Dit betekent dat het niet bijdraagt aan brandoverslag. Een ander voordeel is dat deze buizen weinig rekken of uitzetten bij wisselende temperaturen. De uitzettingscoëfficiënt bedraagt 0,06 mm/m°C , de warmtegeleidingscoëfficiënt 0,16 W/m°C. De Vacurain Flex UV systeem PVC-buizen worden geleverd inclusief de benodigde beugels, trechters, koppelingen en andere hulpstukken. Bevestigen gaat eenvoudig door verlijming van de verschillende onderdelen. Deze sluit je vervolgens met flexibele slangen spanningsvrij aan op de gefixeerde daktrechters.

Voordelen Vacurain Flex UV systeem

Het Vacurain Flex UV systeem bestaat naast de PVC-buizen uit een minimaal aantal componenten, zoals flexibele slangen en gefixeerde daktrechters. Hierdoor blijft er meer ruimte beschikbaar en zijn de aanlegkosten voor een HWA-oplossing lager. Na het aantrekken van het regenwater, zorgen de buizen vervolgens voor een snelle afvoer van het regenwater. Door de speciale trechterschotel blijft het Vacurain Flex UV systeem vrij van lucht.