Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwaterafvoer PVC buizen wit

PVC buizen zijn een belangrijk onderdeel van de regenwaterafvoer. Door de regenpijp wordt het water namelijk verplaatst naar de riolering. Bij nieuwe woningen worden steeds vaker witte regenpijpen toegepast. Dit resulteert in een strakke afwerking van de moderne gevel. DYKA speelt hierop in door ook PVC buizen in de kleur wit aan te bieden.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. PVC Buis voor HWA 80x1,5x77mm wit L=5,55m
    PVC buis voor HWA
    Artikelnummer 100-540-4810
    Vanaf € 7,84
  2. € 7,84
  3. € 7,84
  4. € 12,32
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Daarnaast vind je deze leidingen nog in een grijze variant en in een vierkante vorm. Alle PVC buizen voor de regenwaterafvoer zijn gemaakt van slagvast PVC en voorzien van het KOMO-keurmerk.

Vormvaste witte PVC buizen

De witte buizen voor de regenwaterafvoer bestaan uit slagvast PVC. Dit heeft een aantal voordelen met betrekking tot de montage en de constructie zelf. Bij DYKA zijn de PVC buizen verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen, de lengte varieert van 4 tot 6 meter. Maar het is ook mogelijk om de leidingen af te zagen tot deze exact de gewenste afmeting hebben. Monteer de verschillende stukken aan elkaar met behulp van PVC-lijm en een verbindingsmof. Gebruik een van de PVC bochten om een helling aan te brengen in de regenwaterafvoer. De witte PVC buizen kunnen aangesloten worden op zowel de riolering als een infiltratiesysteem. Wanneer de regenwaterafvoer is afgerond, zorgt het PVC voor een duurzaam systeem. De leidingen zetten weinig uit bij wisseling van de temperaturen (uitzettingscoëfficiënt van 0,06 mm/m°C). Daarnaast is het materiaal bestand tegen de agressieve stoffen die zich in het regenwater kunnen bevinden, zoals zwavelzuur uit rioolgas.

Regenwaterafvoer toebehoren

Wanneer de regenwaterafvoer wordt aangesloten op het rioolstelsel, is het verstandig om ook een sifon aan te brengen. Het waterslot sluit de ruimte tussen de riolering en de afvoer, waardoor de geur van het riool niet via de buizen terechtkomt in het gebouw. Voorkom verstopping door natuurlijk afval in de witte buizen en voorzie de regenwaterafvoer van een loofafscheider.