Ontluchtingskap regenwaterafvoer

Door het vocht en de wisselende temperaturen, kunnen er schimmels en nare luchtjes ontstaan in de regenpijp. Dit is schadelijk voor de gezondheid en het gebouw. Daarnaast kan zware neerslag zorgen voor een borrelend geluid in de afvoer. Breng altijd een ontluchtingskap aan in de regenwaterafvoer om dit te voorkomen. De ontluchtingskap bestaat uit een plakplaat, standpijp en afdekkap die eenvoudig aan de stootrand van de standpijp kan worden gemonteerd. Bij DYKA vindt u een ontluchtingskap in de materialen aluminium, PP/aluminium en PVC.

Lees meerOnderdelen ontluchtingskap

De ontluchtingskap wordt samengesteld uit een standpijp, losse kap en een aluminium plakplaat. De onderdelen zijn eenvoudig te vervangen, zodat de kwaliteit van de regenwaterafvoer behouden blijft. De standpijp zorgt voor waarborging van de ontluchting en de beluchting van de regenwaterafvoer door de drukteverschillen weg te nemen. Deze ontstaan door het vallende water en de luchtstroming zelf. Alle PVC buizen zijn aangesloten op de standpijp, voor een optimale werking van de regenwaterafvoer. Breng naast een ontluchtingskap een sifon aan in de regenpijp zelf om te voorkomen dat de geur uit de riolering via de leiding in het gebouw stroomt. In dit geval zorgt het waterslot voor een geurdichte afsluiting tussen de regenwaterafvoer en de riolering.

Dubbelwandige regenwaterafvoer

Bij een geïsoleerd dak is het aan te raden een dubbelwandige ontluchtingskap van PP/aluminium toe te passen in de regenwaterafvoer. Door de toepassing van het materiaal PP en de kleine gaatjes in de ontluchtingskap zelf wordt condensatie op het aluminium voorkomen en tast het condensatievocht omliggende constructies niet aan. Gebruik voor verdere ophoging van de ontluchtingskap de prefab verlengstukken van PP.