Plakplaten en uitlopen regenwaterafvoer

Bij de aanleg van de regenwaterafvoer kunt u ook te maken krijgen met platte daken. Deze hebben doorgaans geen dakgoot, maar een schuine opstand. Als oplossing biedt DYKA plakplaten met verschillende hellingen, voor de onder- of zijuitloop van het regenwater. Voorkom dat het water weer het dak op stroomt door uitlopen aan te brengen. Deze uitlopen hebben een antihevelstrip, zodat de neerslag rechtstreeks naar de regenpijp loopt. 

Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Pagina
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Pagina

Assortiment plakplaten

Voor optimale regenwaterafvoer dient het platte dak voorzien te worden van een aantal plakplaten. Zoek hierbij altijd naar het laagste punt van het dak, zodat het hemelwater richting de plakplaten stroomt. De plakplaten zijn verkrijgbaar in zowel loden als als aluminium varianten. Deze zorgen voor een verticale regenwaterafvoer recht door de dakvloer. Plaats deze onder de dakbedekking voor een waterdicht geheel, dit kan door middel van branden, kitten of met behulp van EPDM folie. De PVC buizen zijn bestand tegen de zuurvorming in het hemelwater die op kan treden bij het gebruik van de loden plakplaten. Zo wordt aantasting van de regenwaterafvoer voorkomen. Natuurlijk afval kan verstopping veroorzaken in de regenpijp. Dit lost u eenvoudig op door gebruik te maken van een plakplaat met kiezelbak of door een losse bladvanger te monteren in de uitloop.

Uitlopen regenwaterafvoer

Breng een stadsuitloop aan voor een verbinding tussen de plakplaat en regenpijp voor een solide regenwaterafvoer rechtstreeks naar de regenpijp. Deze uitlopen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, zodat er altijd een passende optie is voor elke regenwaterafvoer. Plaats de rechthoekige zijde van de stadsuitloop over de uitloop van de plakplaat. De ronde zijde kan aangesloten worden op de regenpijp.