Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

PVC-O: BI-OROC

Een PVC-O drukbuis heeft, in vergelijking met een klassieke PVC-U buis met eenzelfde buitendiameter, een grotere binnendiameter. Voor de vervaardiging van PVC-O is minder materiaal nodig, omdat de wand tussen buiten- en binnendiameter veel dunner is. Desondanks zijn PVC-O buizen even flexibel als PVC-U buizen en hebben ze een hogere weerstand.

Bi-axiaal verstrekte PVC drukbuizen

Onze PVC-O oplossing BI-OROC bestaat uit bi-axiaal verstrekte PVC-drukbuizen. Tijdens de vervaardiging ondergaat het materiaal een verstrekking in twee richtingen: horizontaal en verticaal. In dit proces worden de moleculeketens van het PVC geordend en ontstaat er een netstructuur. Dankzij deze moleculaire ordening worden de mechanische eigenschappen van het materiaal sterk verbeterd. Zo hebben onze BI-OROC drukbuizen een verhoogde weerstand tegen puntbelasting, schokken, doorboring en breuken. Bovendien zijn de buizen even flexibel als PVC-U.

 

Voordelen van BI-OROC

 

  • BI-OROC heeft de hoogste verstrekkingsgraad van de markt (MRS 450). Daardoor kan een dunnere wand met grotere binnendiameter een hogere drukklasse bereiken.
  • Het gebruik van minder materiaal voor eenzelfde buitendiameter, maakt het een duurzame oplossing.
  • De hydraulische capaciteiten liggen tussen 15% en 40% hoger dan bij ander materiaal met dezelfde buitendiameter. Dankzij de uitermate gladde wanden is er minder drukverlies, maar vooral een hogere pompefficiëntie.
  • Dankzij de hoge chemische weerstand is BI-OROC ongevoelig voor slechte bodemomstandigheden en zoute gronden.
  • Onze drukbuizen zijn beschikbaar in diameters van 90 tot en met 250 mm met een sterkte-klasse PN12,5 of indien gewenst zelfs PN25.