Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefit

De wereld van nu stelt hoge eisen aan de bouw. Duurzaamheid, Industrieel Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen, LEAN, efficiency, het reduceren van faalkosten en het beperken van overlast voor de omgeving vragen steeds meer aandacht. DYKA Prefit is een modulaire oplossing die je helpt om buitenriolering sneller aan te leggen, waardoor de sleuf eerder dicht kan.

Wat is Prefit?

De basis van DYKA Prefit is een assortiment modulaire producten van 3 en 5 meter buizen met een revolutionaire, voorgemonteerde inlaat. Door prefit wordt de aanleg van buitenriolering sneller, goedkoper en eenvoudiger.

DYKA Prefit bestaat uit:

 • Inlaatbuizen met één of meer voorgemonteerde inlaten standaard voorzien van PP combikap
 • Paslengtes
 • Pendelspieën
 • Inspectieputten

Voorgemonteerde inlaat

Het aanbrengen van een (knevel)inlaat in het werk is een tijdrovende werkzaamheid en brengt de nodige risico’s met zich mee bij een niet goed uitgevoerde plaatsing.

De voorgemonteerde inlaat heeft een aantal grote voordelen:

 • Inlaten kunnen op korte afstand (minimaal 300mm) van elkaar geplaatst worden.
 • Perfecte passing. De sterke verbinding tussen het buisdeel en de inlaat wordt gerealiseerd door nauwkeurig in elkaar grijpende tandringen.
 • De combinatie van geavanceerd afdichtingsrubber en het feit dat het aanbrengen in een geconditioneerde omgeving gebeurt, garandeert een perfecte afdichting.  
 • Lagere inlaat. Dit beperkt de kans op breukschade bij het omrollen van de buis op de bouwlocatie of tijdens transport.
 • Minder insteek naar binnen. Dit verbetert de doorstroming in de rioolbuis.
 • Hoge sterkte: minimale kans op beschadiging tijdens transport of op de bouwlocatie.
 • KOMO-keur
 • Inlaten kunnen onder een hoek worden geplaatst tot 45 graden.

Innovatieve beschermkap

De voorgemonteerde inlaat wordt standaard voorzien van een afgeronde combikap van PP. Deze voorkomt schade aan de inlaat bij het vallen of omrollen van de buis, is makkelijk te verwijderen, herbruikbaar en goed zichtbaar door de rode kleur.

Naast deze beschermfunctie is de combikap ook te gebruiken als een volwaardige afdekkap.


Na het plaatsen van de inlaatbuis voor de toekomstige (huis)aansluiting, wordt de combikap op de inlaatbuis geplaatst. De sleuf kan dichtgestort worden en de felrode kap maakt in één oogopslag zichtbaar waar de latere aansluiting plaats gaat vinden.

Inlaatbuizen

Voorgemonteerde inlaten op buizen, zijn een unieke oplossing voor kunststof leidingsystemen. Je legt de 3 of 5 meter lange inlaatbuizen op de plaats waar de (huis) aansluiting moet komen en vult de rest van het tracé aan met standaard lengtes buis en paslengtes. De DYKA Prefit inlaat wordt onder ideale omstandigheden gemonteerd op de door jou aangegeven plek. Het is mogelijk om meerdere prefit inlaten op een standaardbuis te plaatsen. 

Duurzame buis

KIWA heeft als onafhankelijke partij vastgesteld dat DYKA 3-laags PVC-U buizen met diameterreeks 110 – 630mm geproduceerd volgens EN 13476-2, tenminste 40% recyclaat bevatten. Dit gegarandeerde percentage recyclaat maakt duidelijk dat duurzaamheid volledig is geïntegreerd in deze oplossing. DYKA Prefit buizen- en paslengtes zijn gemaakt uit de standaard lengtes buis die gevoerd worden onder de naam Ultra-3 Recyline. Voor opdrachtgevers en aannemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, is dit nog meer bewijs voor de duurzaamheid van kunststof leidingsystemen.

Inspectieputten

We produceren al vele jaren putten uit PE en PP. Deze worden volledig geproduceerd volgens klantspecificatie. Er is grote keuze uit putdiameters, aansluitdiameters en speciale voorzieningen.


Door de ruime ervaring en hoge vakbekwaamheid zijn onze inspectieputten de uitgelezen startpunten voor een hoogwaardig leidingsysteem. Met behulp van handige puttenstaten, stelt je eenvoudig jouw eigen inspectieputten samen. 

Meer weten over onze prefit-oplossing? 

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!