Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefab in de hoogbouw

Ondertseuning van voorbereiding tot uitvoering

  • Besparing op logistieke voorbereiding
  • Tijd- en afvalbesparing
  • Ondersteuning in het gehele proces
  • Geautomatiseerd zaagproces inclusief aanschuining

Neem contact op

De hoge grondprijzen en het woningtekort in Nederland zorgen ervoor dat gemeenten en ontwikkelaars steeds vaker kiezen voor hoogbouw. Prefab biedt verschillende voordelen in de hoogbouw. Zo hebben de appartementen vaak eenzelfde indeling, waardoor standaardisatie mogelijk is. Maar ook bij verschillende indelingen binnen één complex zorgt prefab voor een snelle installatie. 

Van voorbereiding tot uitvoering

Met behulp van onze afdeling Engineering & Consultancy is het voor ons mogelijk om in het voortraject van een project in te stappen. Dat heeft zelfs onze voorkeur. We denken graag mee van A tot Z en beginnen met ontwerp en advies. Dit doen we in nauwe samenwerking met diverse betrokkenen, zoals de werkvoorbereider. Door bijvoorbeeld vooraf te modelleren in BIM en deze over het model van de aannemer te leggen, kunnen eventuele knelpunten direct aangepakt worden. Het resultaat? Een systeem dat op locatie direct naadloos aansluit. Zo bieden we bij grote, complexe hoogbouwprojecten een helpende hand op het gebied van voorbereiding en procesoptimalisatie.

Aanlevering op maat

We leveren de prefab sets gebundeld aan op een manier die voor jou handig is. Dit kan zijn per verdieping, per appartement of per assortiment. Doordat we aanleveren op het gewenste moment, heb je geen enorme voorraad op locatie nodig. Dat is vooral voor binnenstedelijke gebieden, waar weinig bouwplaatsruimte is, erg handig.

Meer weten over prefab in de hoogbouw?

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Neem contact op

Prefab modules

Doordat er in de hoogbouw vaak gewerkt wordt met standaardisatie en één (vergelijkbaar) ontwerp voor meerdere (woon)units, is het ook mogelijk om te werken met prefab modules. Denk hierbij onder andere aan een complete badkamer of toiletruimte die in een fabriek geassembleerd wordt en die je vervolgens direct kunt plaatsen. Door naast bijvoorbeeld houtskeletbouw of prefab beton hierin ook gebruik te maken van prefab leidingsystemen, win je veel tijd op locatie.