Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Ons beleid

Wij nemen MVO en duurzaamheid heel serieus. Als DYKA Group willen we dan ook bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Vanuit onze visie Nature’s Network spelen wij een rol bij het realiseren van de volgende SDG’s:

  • 3: Goede gezondheid en welzijn.
  • 6: Schoon water en sanitatie. 
  • 7: Betaalbare en duurzame energie. 
  • 9: Industrie, innovatie en infrastructuur.
  • 11: Duurzame steden en gemeenschappen.
  • 12: Verantwoorde consumptie en productie.
  • 13: Klimaatactie.

Op deze manier proberen we een verschil te maken omtrent uitdagingen die zich voordoen op het gebied van urbanisering, waterschaarste, klimaatverandering, duurzame energie, en gezondheid. Op onze kenniswebsite kan je informatie vinden over hoe onze producten bijdragen aan oplossingen voor deze vraagstukken. 

MVO Managementsysteem

In onze MVO Beleidsverklaring [PDF, 1.97 MB] beschrijven we hoe Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is geïntegreerd in DYKA’s bedrijfsvoering en wat onze doelen hieromtrent zijn. Dit beleid wordt onderschreven door het MVO-4 managementsysteemcertificaat van de MVO-prestatieladder.

De MVO-prestatieladder is een managementsysteem voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is samengesteld op basis van internationale richtlijnen voor duurzaamheid, waaronder ISO 26000 (duurzaamheid), AA1000 (stakeholdermanagement) en GRI (indicatoren en rapportage).

Doordat onze MVO-prestaties elk jaar worden getoetst door externe auditors en een onafhankelijke commissie, maakt deze certificatienorm duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar en garandeert het een constante verbetering van onze resultaten. Bekijk hier ons MVO Managementsysteemcertificaat: MVO-4 Prestatieladder NL [PDF, 0.10 MB] of MVO-4 Prestatieladder EN [PDF, 0.15 MB].

Aanvullende informatie over ons MVO beleid kan je lezen in het duurzaamheidsverslag van ons moederbedrijf Tessenderlo Group.