Gereedschap kunststof buizen

Een goede verbinding tussen kunststof buizen wordt gerealiseerd door de buis haaks af te zagen, deze te bramen, de scherpe kanten te verwijderen en vervolgens de leiding aan te schuiven. Door de toepassing van gereedschap voor kunststof buizen verloopt dit proces een stuk sneller. Met het aanschuinapparaat snijdt u eenvoudig buizen met diameters van 32-160 mm af in een hoek van 15°. Lees meerIndien de buis recht afgesneden moet worden kan de telescoop pijpsnijder of de Rocut 50 TC schaar toegepast worden. Deze laatste is geschikt voor precisie snijden van PP, PE, PE-X, PB en PVDF buizen met een diameter van maximaal 75 mm.

De telescoop pijpsnijder is verkrijgbaar in drie verschillende varianten, voor kunststof buizen van 6-67 mm, 50-125 mm en 110-168 mm. Dit gereedschap is voorzien van twee rollen met uitsparing en een grote draaiknop, zodat de kunststof buizen tijdens het snijden in de juiste stand blijven. Dit resulteert in kunststof buizen met een nette, haakse snijkant.

Gereedschap afwerking kunststof buizen

Laat ook de afwerking van de kunststof buizen snel en efficiënt verlopen met gereedschap als de buisschraper voor PE/PVC of de ontbramer. Zo voorkomt u verstoppingen en geluidsoverlast in de leidingen. Let hierbij ook op de binnenbraam. Maak vervolgens de buis en hulpstukken schoon met PE-reiniger voor de realisatie van een goede verbinding.