Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Infiltratiekratten

Infiltratiekratten bieden een goede oplossing voor de infiltratie en buffering van regenwater. Het zorgt ervoor dat het regenwater wordt verwerkt op de plek waar het valt. Wij bieden twee soorten infiltratiekratten: de Rainbox 3S en de Rainbox Cube. Deze worden gemaakt van 100% gerecyclede kunststof (PP). Dit, in combinatie met het efficiënt omgaan met regenwater, maakt het een duurzame oplossing. 

Wat is een infiltratiekrat? 

Een infiltratiekrat creëert een holle ruimte onder de grond waarin water kan worden opgeslagen. Hij wordt gevuld door middel van de aanvoer, die aangesloten is op een dak of bijvoorbeeld lijnafwatering. 

Daarnaast kan een infiltratiekrat, wanneer je deze omhult met geotextiel, water afgeven aan de grond zonder dat er zand of grond in terechtkomt. Onze infiltratiekratten zijn aan elkaar te koppelen in de hoogte, breedte en lengte. Deze vormen het infiltratiebekken. 

Duurzame oplossing

Onze infiltratiekratten worden gemaakt van 100% gerecyclede kunststof (PP). De kratten zijn zo ontworpen dat ze net zo lang meegaan en net zo sterk zijn als een andere variant die niet van 100% gerecycled materiaal gemaakt is. Na gebruik kan het product wederom gerecycled worden zodat we de kunststof telkens opnieuw gebruiken. Voor een krat of voor een ander product. Kortom: het infiltratiekrat heeft een circulaire levensduur en is daarmee en ontzettend duurzaam product. Daarnaast draag het ook nog eens bij aan het duurzaam omgaan met regenwater. 

Onze infiltratiekratten

Wij bieden twee typen infiltratiekratten: de Rainbox 3S en de Rainbox Cube.

Rainbox 3S en Rainbox 3S Channel

De Rainbox 3S en de Rainbox 3S Channel bieden een kant-en-klare oplossing voor het infiltreren en bufferen van regenwater. Deze infiltratiekratten zijn geschikt voor groene en licht belaste zones zoals tuinen, parken en opritten. De Rainbox 3S is geschikt voor een verkeersklasse van PKW12. 


Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel

De Rainbox Cube infiltratiekratten hebben een volume en capaciteit van meer dan 200 liter. Door verschillende infiltratiekratten met elkaar te koppelen, kan je een heel infiltratieveld creëren. Deze infiltratiekratten lenen zich perfect voor zones met een hoge verkeersbelasting zoals parkeerplaatsen en industriële terreinen waar zware vrachtwagens rijden.


Infiltratievelden

Onze infiltratiekratten zijn eenvoudig te koppelen. Zo vormen ze een groot veld met een hogere capaciteit. Dit wordt vaak toegepast op plekken waar veel ruimte is, of waar een grote hoeveelheid regenwater verwerkt moet worden.

Meer weten over onze infiltratiekratten?

Heb je vragen of wil je meer weten over het gebruik van infiltratiekratten bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Meer over infiltratiekratten

Installatieprocedure voor infiltratiekrat Rainbox 3S

Het op een juiste manier installeren van een Rainbox 3S bestaat uit een aantal stappen. We helpen je hier graag bij met deze handleiding. 

Lees meer

Installatieprocedure voor de Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel

Het op een juiste manier installeren van een Rainbox Cube Core en Rainbox Cube Channel bestaat uit een aantal stappen. We helpen je hier graag bij met deze handleiding. 

Lees meer

5.000 infiltratiekratten bij uitbreiding van Vostermans Companies

Voor uitbreiding van Vostermans Companies BV uit Venlo, hebben wij 5.000 infiltratiekratten geleverd. De nieuwe fabriekshallen hebben een oppervlakte van 10.000m2, de kratten zorgen voor een optimale opslag.

Lees meer

Berekening aantal infiltratiekratten

Een infiltratietunnel heeft een bepaalde inhoud. Het aantal tunnels dat je nodig hebt wordt bepaald door de grootte van de totale buffercapaciteit van het infiltratiesysteem. Wij leggen uit hoe je deze vaststelt.

Lees meer
Meer nieuws