Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Prefab voor grondgebonden woningen

  • Dé prefab-partner voor alle leidingsystemen
  • Hogere productiesnelheid  en -capaciteit
  • Geautomatiseerd zaagproces met aanschuining
  • Duurzaam & circulair

Neem contact op

Het toepassen van prefab leidingsystemen bij grondgebonden woningen levert je op locatie een behoorlijke tijdbesparing op. Daarnaast staat onze Engineering & Consultancy afdeling, ook wel ons in-huis-ingenieursbureau genoemd, klaar om te ondersteunen bij het ontwerp en in procesoptimalisatie. Op deze manier maken we het proces van aanleggen van leidingsystemen in de nieuwbouw, renovatie en transformatie gemakkelijker en efficiënter.

Nieuwbouw

Het realiseren van een nieuwbouwproject gaat aanzienlijk sneller wanneer je gebruikmaakt van prefab leidingsystemen. Door het geautomatiseerde zaagproces bespaar je 1/3 van de voorbereidingstijd op locatie. Bij compleet gemonteerde sets is dit zelfs een tijdbesparing tot wel 2/3.

Seriematige bouw

Bij nieuwbouwprojecten wordt steeds vaker gekozen voor seriematige bouw. Deze manier van bouwen wordt gekenmerkt door standaardisatie. Vaak is er één ontwerp gemaakt voor meerdere woningen. De woningen zijn dus (bijna) gelijk aan elkaar. Juist in dit geval is het zinvol om voor DYKA Prefab te kiezen! Hiermee versnel je het proces van logistieke voorbereiding, werkvoorbereiding, transport en assemblage. Door de standaardisatie is het mogelijk om met één ontwerp de prefab leidingsystemen voor het hele project af te leveren. Dus hoe meer standaardisatie in een project, hoe efficiënter het gebruik van prefab is.

Daarnaast brengt het seriematig bouwen ook een prijsvoordeel met zich mee. Er zijn aanzienlijk minder voorbereidingswerkzaamheden nodig én het bij grotere afname wordt het systeem in verhouding voordeliger.

Renovatie

Niet alleen voor nieuwbouwprojecten is prefab een interessante optie. Ook bij (grootschalige) renovaties kan prefab een oplossing bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een woningrenovaties, een aanbouw en NOM -renovatieprojecten. Het advies van de E&C afdeling is hier van grote toegevoegde waarde. Bij renovatie is het belangrijk om vooraf de knelpunten in kaart te brengen, zoals onhandige bochten of balken die in de weg zitten. We zorgen voor praktische loslaatpunten en een systeem dat naadloos aansluit op de situatie.

Meer weten over prefab voor grondgebonden woningen?

Heb je vragen of wil je weten welke oplossing het beste past bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!

Neem contact op

Transformatie

Bij een transformatie wordt de functie van het gebouw aangepast, bijvoorbeeld van kantoor naar woning. In de meeste gevallen wordt het gebouw gestript en opnieuw opgebouwd. Door de veranderende functie, is meestal ook een grote aanpassing van het leidingwerk nodig. Je kunt je wel voorstellen dat een gebouw met 20 appartementen bijvoorbeeld andere sanitaire voorzieningen nodig heeft dan wanneer het een grote kantoorruimte of een winkel is. Hetzelfde geldt voor ventilatie om een gezond binnenklimaat te realiseren in ieder appartement. Een transformatie vraagt dus zowel in advisering als in uitvoering om aanpassingen. We adviseren over het ontwerp en bieden verschillende prefab-oplossingen, zoals Skids & Frames of modules om zo snel en efficiënt de transformatie af te ronden.