Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Gereedschappen drukleidingsystemen

Niet alleen de buizen en de hulpstukken van de drukleidingsystemen zijn belangrijk, maar ook de verbinding en de bijbehorende gereedschappen. In dit geval zijn er verschillende mogelijkheden, zoals elektrolassen of koppeling doormiddel van schroeven. Welke methode wordt gekozen is onder andere afhankelijk van de grootte van het project en het soort leidingsysteem. DYKA biedt verschillende gereedschappen om dit proces snel en efficiënt te laten verlopen.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
 1. € 5.860,80
 2. Schilapparaat 250-710mm
  Schilapparaat
  Artikelnummer 290-1570-10940
  Vanaf € 1.058,13
 3. € 15,75
 4. € 33,62
 5. € 4,89
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina

Gereedschappen elektrolassen drukleidingsystemen

De meest toegepaste manier voor het verbinden van de drukleidingsystemen is elektrolassen. Met behulp van de elektrolasmachine worden het materiaal van de onderdelen gesmolten, waardoor vervolgens een trekvaste verbinding ontstaat. Deze methode kan tevens toegepast worden bij prefableidingen. Voor het maken van deze verbinding is vooraf schillen met een schilapparaat noodzakelijk om de oxidehuid van PE en PE-X buizen te verwijderen. Gereedschappen als de schilapparaten zijn verkrijgbaar in de maatvoeringen 250-710 mm, 20-63 mm en 75-250 mm. De laatste variant is uitsluitend geschikt voor een SDR 17 buis. Bij PVC/PE drukleidingsystemen kan deze laag ook verwijderd worden met de buisschraper. Maak na het toepassen van de gereedschappen als schilapparaten of buisschraper gebruik van de PE reiniger voor het ontvetten van buizen, moffen en fittingen.