KIO composietdeksels

De KIO composietdeksels zijn een uitstekend alternatief voor de gietijzeren varianten. Deze deksels van composiet zijn tot 70% lichter in gewicht. Hierdoor zijn ze niet alleen makkelijk te hanteren tijdens het inwerken, tegelen, klinkeren of monteren op ronde putten, maar ook economisch op het gebied van transport. DYKA biedt een breed assortiment van KIO composietdeksels in een vierkante, rechte en ronde vorm, leverbaar in de belastingsklassen B125, C250 en D400. De deksels voldoen aan de Europese EN124 norm en zijn vervaardigd uit gerecycled composiet. Lees meerDuurzame KIO composietdekels

Putten zijn een belangrijk onderdeel van het rioolstelsel. Kies daarom altijd voor een duurzame oplossing. De KIO composietdeksels van DYKA bieden een aantal voordelen. De deksels zijn gemaakt van PP. Hierdoor zijn de KIO composietdeksels ongevoelig voor stoffen als zout en chemicaliën; krassen, roest en slijtage zult u niet aantreffen. Zo draagt u tijdens het project bij aan een blijvend mooi straatbeeld. De deksels worden standaard geleverd in een grijze kleur. In overleg is het mogelijk om deze te leveren in andere kleuren of met andere opdrukken. Door het gebruik van kunststof is er nauwelijks sprake van risico op metaaldiefstal. Daarnaast zijn de KIO composietdeksels verkrijgbaar in varianten met een autolock of met een slot. De systemen van de deksels zelf kunnen ontgrendeld worden met behulp van een platte schroevendraaier.

De ‘stille’ deksel

De KIO composietdeksels zijn verkrijgbaar in de belastingsklassen B125, C250 en D400. Zo is er een passende oplossing beschikbaar voor zowel voetgangerszones, parkeerterreinen, winkelstraten en grote hoofdverkeerswegen. Bij drukke wegen kan het geluid dat ontstaat door de voertuigen die over de deksels rijden hinderlijk werken. De KIO composietdeksels zijn geluidsremmend en veroorzaken dus geen geluidsoverlast van metaal op metaal bij passerend verkeer. Hierdoor is de KIO composietdeksel ook wel de ‘stille’ deksel.