Buitenriolering buizen Ultra Kyma

De buizen van Ultra Kyma bestaan uit een geribde buitenzijde en een gladde binnenwand. Dit laatste resulteert in een snelle afvoer van oppervlakte- en regenwater.Door het innovatieve ribprofiel in de leiding kunnen de Ultra Kyma buizen ook gebruikt worden in situaties waar meer grip vereist is voor de buitenriolering, zoals heuvelachtige terreinen. Lees meerDoor de sterkteklasse van SN 8 is er nauwelijks kans op vervorming, zelfs wanneer er sprake is van zwaar verkeer. De Ultra Kyma buizen zijn standaard verkrijgbaar in diameters DN200 tot en met DN800 en voorzien van het KOMO-keurmerk.

Lichtgewicht buizen Ultra Kyma

De dubbelwandige Ultra Kyma buizen worden vervaardigd uit polypropeen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. In vergelijking met materialen als beton en gietijzer is PP aanzienlijk lichter in gewicht. Hierdoor zijn de buizen makkelijk te plaatsen en installeren. Door de gladde wand stroomt het water sneller weg en is er minder kans op verstopping in de buitenriolering. De Ultra Kyma buizen hebben standaard een lengte van 6 meter, maar kunnen eenvoudig op maat gezaagd worden. Verbinding van deze buitenriolering gaat door middel van een mofsysteem. Zo beperkt u de kosten op het gebied van transport en plaatsing.

Flexibele buitenriolering

De buizen van Ultra Kyma zijn geschikt voor gebruik bij onder andere wegen-, spoor- en vliegveldinfrastructuur, winkel- en kantoorparken en industriële bouwprojecten. Deze buitenriolering bevat namelijk een ringflexibiliteit van 30%. De grond kan dus tot 30% ingedrukt worden onder zware belasting, zonder dat er schade ontstaat in het systeem. Zelfs bij temperaturen tot -10°C. Daarnaast is Ultra Kyma geclassificeerd als flexibele leiding en behoudt deze, volgens berekeningen, minstens 50 jaar de vormvastheid. Dit maakt Ultra Kyma niet alleen een flexibel, maar ook een duurzaam leidingsysteem.