Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Buizen geluiddempend, DYKA Stil

De buizen van DYKA Stil zijn de basis van de geluiddempende binnenriolering in situaties waar hogere eisen worden gesteld aan het leidingsysteem. Denk hierbij aan woningbouw, scholen en verzorgingstehuizen. De buizen zijn bestand tegen hoge temperaturen tot 95°C, zodat er langdurig grote hoeveelheden heet water door de binnenriolering kunnen worden geloosd. De leidingen bestaan uit verzwaard polypropyleen (RAU-PP). Door de eigenschappen van dit materiaal zorgt DYKA Stil voor reductie van zowel contact- als luchtgeluid in de binnenriolering.
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
  1. € 33,24
  2. DykaStil Buis 110x2,7mm mof/spie wit L=3m
    DykaStil buis mof/spie
    Artikelnummer 030-130-1350
    Vanaf € 61,08
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina

Verzwaarde geluiddempende buizen DYKA Stil

Bij een binnenriolering treedt er geluid op door de stroming van het water en de bijbehorende valgeluiden. Dit veroorzaakt een trilling in de leidingen die door de beugels doorgegeven kan worden aan de installatiewand. Het gevolg: geluidsoverlast. DYKA heeft een oplossing ontwikkeld in de vorm van het complete geluiddempende programma DYKA Stil. De buizen, hulpstukken en bevestigingsmaterialen zijn gemaakt van RAU-PP. Dit materiaal is verzwaard en voorzien van geluidsabsorberende vulstoffen, waardoor ieder geluid in de constructie geminimaliseerd wordt. De buizen zijn verkrijgbaar in gangbare diameters van 50 mm, 75 mm, 90 mm, 110 mm, 125 mm en 160 mm. Gebruik voor de binnenriolering ook de speciale geluiddempende (dubbele) beugels voor het reduceren van het geluid tussen de buizen en de installatiewand. Verder is er geen extra akoestische isolatie vereist, dit bespaart installatiekosten en installatietijd.

Verschillende toepassingen

De DYKA Stil buizen zijn voorzien van een mof/spie-verbinding. Door het terugtrekken van de buizen uit de mof met 10 mm, kunnen lengteveranderingen door temperatuurswisselingen in de moffen worden opgevangen. Verder is het mogelijk de DYKA Stil buizen en hulpstukken toe te passen op buizen van PVC, PE en PP zonder extra voorzieningen. Bekijk voor de richtlijnen van de geluiddempende binnenriolering de technische documentatie van DYKA Stil.