Hulpstukken geluiddempend, DYKA Sono

DYKA Sono voorziet de binnenriolering van superieure geluiddempende eigenschappen. Dit complete systeem bestaat niet alleen uit buizen, maar ook uit hulpstukken en bevestigingsmaterialen voor een perfecte aansluiting. Het assortiment van hulpstukken bestaat uit onder andere een dempingsmof, T-stukken en bochten. Daarnaast zijn de geluiddempende hulpstukken van DYKA Sono voorzien van een rubberen ring voor optimale afdichting. Lees meerMontage standleiding DYKA Sono

De standleiding van de binnenriolering behoeft zekere aandacht bij de montage. In de standleidingvoetbocht van het leidingsysteem wordt veel geluid geproduceerd. Breng daarom op deze plek een dempingsmof aan. Door de toepassing van rubber aan de gehele moflengte van deze hulpstukken, maken de buis, bocht en dempingsmof geen contact. Hierdoor wordt de doorgifte van trillingen beperkt tot een minimum. Daarnaast houdt DYKA Sono rekening met een efficiënte werkwijze. De geluiddempende verlengde closet T-stukken en verlengde bocht beschikken over de juiste aansluithoogte voor het toilet en de standleiding, zodat de montage minder zaagwerk vereist. Bevestig de mof van de standleiding in een instort T-stuk (verkrijgbaar in 110x50mm en 110x75mm) van de verdiepingsvloer voor een beugelloze montage.

Rubberen ring in geluiddempende hulpstukken

Bij de producten van DYKA Sono is door de toepassing van PVC sprake van een lichte uitzettingscoëfficiënt van 0,04 mm/m°C. De hulpstukken zijn voorzien van een rubberen ring, waardoor expansieproblemen opgevangen worden. Daarnaast zorgt deze rubberen ring voor een efficiënte en snelle montage: er is weinig kracht vereist, de ring verschuift niet en garandeert een goede afdichting in de binnenriolering. De ringen zijn vervaardigd uit SBR en bestand tegen normaal huishoudelijk afvalwater en bijbehorende chemische stoffen. Voor de montage van de geluiddempende hulpstukken zijn verder geen speciale gereedschappen nodig.