Sifons

DYKA biedt een breed assortiment van sifons, geschikt voor toepassing op wastafels, closetpotten en wasmachines. Deze zijn vervaardigd uit PP, waardoor temperatuurwisselingen moeiteloos worden opgevangen in het leidingsysteem. Gebruik hulpstukken als de rubberen vloermanchet voor een solide aansluiting op vloerbuizen bij ingestorte afvoerleidingen. Lees meerUniversele sifons

DYKA denkt graag met u mee over een efficiënte werkwijze. Daarom zijn in het assortiment de universele sifons van McAlpine opgenomen. Deze zijn leverbaar voor zowel horizontale als verticale aansluiting op een gootsteen, wasmachine en wastafel. Daarnaast zijn de sifons in hoogte verstelbaar, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ook verkrijgbaar in een versie met beluchter. Bij onderdruk in het riool wordt er automatisch lucht in het leidingsysteem gezogen. Zo voorkomt u leegzuigen van het waterslot in sifons en dus vieze luchtjes in huis.

Daarnaast zijn er de MacValve sifons van McAlpine verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze PP sifons bevatten geen waterslot. Het membraan opent door middel van waterdruk. Op deze manier kan het water vrij wegstromen in de riolering. Nare luchtjes en rioolgassen kunnen niet ontsnappen, want het membraan sluit zichzelf af. Deze sifons zijn tevens geschikt voor toepassing in de condensafvoer van bijvoorbeeld airconditioning of bij het overdrukventiel van de CV.

Onderhoud riolering

Breng de sifons altijd aan op een bereikbare plek. Zo wordt het eenvoudig in te grijpen in het geval van blokkade door vaste voorwerpen, vetlagen of andere afzettingen. Sluit in dit geval de waterafvoer af. Draai vervolgens de sifon los van het systeem en verwijder de vervuiling.