Brandmanchetten

Doorvoeringen en hun sparingen zijn een bedreiging voor de brandwerendheid en moeten worden beveiligd tegen brand. Middels brandmanchetten worden kunststof leidingen brandveilig doorgevoerd. Middels de Promat productselector kunt u de juiste manchet selecteren op basis van type leiding materiaal, wijze van doorvoeren en montage. Lees meerBrandmanchetten voor een veilige binnenriolering

Voor een optimale en veilige binnenriolering is het noodzakelijk om deze ook brandwerend te maken. Zo voorkomt u verspreiding van rook en vuur via het leidingsysteem. Brandmanchetten sluiten, in het geval van brand, de buizen door de aanwezige grafietinlage in de omhulsels. Hierdoor blijft de binnenriolering minstens twee uur beschermd in het geval van brand. Bij DYKA zijn brandmanchetten verkrijgbaar in de meest gangbare diameters. Daarnaast is er nog de RVS Promastop, dit is een universele brandmanchet voor kabels en leidingen en geschikt voor diameters van 40 mm tot en met 160 mm. Alle manchetten worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.

Gebruik voor het afdichten van smalle openingen als bouwvoegen en kleine naden rondom leidingen de brandwerende acrylaatkit. Deze hecht op verschillende oppervlakken, zoals metaal, hout en beton en is overschilderbaar.