Brandmanchetten

Bij een binnenriolering moet er niet alleen gelet worden op een solide verbinding van de leidingen, maar ook op de mogelijkheden om branddoorslag tussen verschillende compartimenten te voorkomen. Als oplossing biedt DYKA een breed assortiment van brandmanchetten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en geschikt voor de doorvoering van standaard kunststof leidingen. Lees meerBrandmanchetten voor een veilige binnenriolering

Voor een optimale en veilige binnenriolering is het noodzakelijk om deze ook brandwerend te maken. Zo voorkomt u verspreiding van rook en vuur via het leidingsysteem. Brandmanchetten sluiten, in het geval van brand, de buizen door de aanwezige grafietinlage in de omhulsels. Hierdoor blijft de binnenriolering minstens twee uur beschermd in het geval van brand. Bij DYKA zijn brandmanchetten verkrijgbaar in de meest gangbare diameters. Daarnaast is er nog de RVS Promastop, dit is een universele brandmanchet voor kabels en leidingen en geschikt voor diameters van 40 mm tot en met 160 mm. Alle manchetten worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.

Gebruik voor het afdichten van smalle openingen als bouwvoegen en kleine naden rondom leidingen de brandwerende acrylaatkit. Deze hecht op verschillende oppervlakken, zoals metaal, hout en beton en is overschilderbaar.